Pavel Anděl odjíždí do Švýcarska, čtenářům iDNES se omlouvá

Pavel Anděl měl čtenářům iDNES on-line odpovídat od 11 hodin. Musí však naléhavě odcestovat do Švýcarska, proto se do redakce nedostaví. Na Ceny Akademie se však budete moci zeptat producenta akce a zároveň člena Rady APH Filipa Sirotka. Ten dorazí zítra v poledne.
Pavel Anděl se narodil, vyrůstal a dospěl v Chebu, v roce 1984 odjel do Prahy studovat herectví na DAMU. Dráhu divadelního herce nastoupil v příbramském divadle, po roce získal angažmá v ústeckém Činoherním studiu. Tam zůstal téměř pět sezón. Poté si velmi krátce odskočil zpět do příbramského divadla, posléze divadelní svět opustil. Prozatím. Pracoval jako moderátor na Evropě 2, stál u zrodu a tři roky působil v hudebním pořadu S.O.S. na TV Prima. Poté odešel do České televize, kde se podílel na vzniku vlastního hudebně-debatního pořadu Noc s Andělem, kde působí dodnes. Minulou sobotu moderoval ceremoniál předávání cen tuzemské Akademie populární hudby za rok 2000.

"Bude v pořádku, když ceny provedu tak, že nic neshodím, nebudu blekotat, řeknu věci správně česky. V okamžiku kdy se bude cokoli nečekaného dít, umně zaimprovizuji. Pokud bude přenos hezky frčet, dostrkám ho do konce. Jakmile začne ceremoniál váznout či přetékat, tak ho zkrátím. Budu něco jako kormidelník. Nesmím lidem vadit a nebudu na sebe zbytečně strhávat pozornost. Přenos není o mně, ale o lidech, kteří dostávají ceny," hovořil o svém moderování ještě před slavnostním večerem Pavel Anděl.

A co si o hudebních cenách jejich letošní moderátor? "Myslím si, že ceny akademie by měly být. Loni mě docela příjemně překvapily, částečně díky tomu, že byla oceněna skupina -123 minut. Ovšem hudební akademie se musí rozhodnout, jestli chce být Českým slavíkem nebo cenou odborníků. Akademie vykročila správným směrem, ale pak se jakoby rozmyslela a ten uvažovaný dlouhý krok zkrátila. Zůstala stát napůl cesty. Loňské výsledky i letošní nominace tomu odpovídají. Já bych chtěl přispět k tomu, aby se ceny posunuly dál".