VIDEO: Óčko opět rozdělí čtvrt milionu korun začínajícím kapelám

  • 0
Televize Óčko startuje další ročník KB Band Academy určené začínajícím českým kapelám. Jejich mentorem zůstává hledač talentů a hudebník Michal Novák alias Majkláč. Pořad bude moderovat Nikola Čechová, známá jako Shopaholic Nicol. Kapely si mimo jiné zahrají na festivalu Rock for People.

Óčko dává spolu s Komerční bankou už třetím rokem příležitost začínajícím kapelám dostat se z garážové zkušebny na stage velkých festivalů. „Děkuju, že to děláte, protože to strašně pomáhá českým kapelám,“ prohlásil o projektu Michal Hrůza, který v loňském ročníku chválil vzniklé singly.

Vše letos odstartují dvě kola castingů na konci května, na které je možné se přihlásit do 20. května, stačí poslat odkaz nebo krátké video s ukázkou tvorby na kbba@ocko.tv. Mezi dvě vybrané kapely se rozdělí 250 tisíc mimo jiné na tvorbu nového singlu v profesionálním nahrávacím studiu, natočení videoklipu a přípravu koncertní show.

Podívejte se na nejlepší momenty loňského ročníku

Pořadem, jenž se objeví ve vysílání Óčka od srpna, diváky provede moderátorka Nikola Čechová, která využije své mediální zkušenosti z moderování Mixxxer show na Óčku a ze sociálních sítí, bez kterých se dnes žádná populární kapela neobejde. Zkušenosti předají ceněné osobnosti domácí scény, které budou postupně odhaleny. V minulých letech to byli například David Koller, Klára Vytisková nebo Ben Cristovao.

Letošní ročník přinese zajímavou novinku – jedním z úkolů pro kapely bude v červenci vystoupení na festivalu Rock for People, kde dostanou příležitost prokázat, že umí zaujmout festivalové publikum. Jedna z kapel se na závěr představí také na hlavní Óčko stage na listopadovém YouFestu.