Grammy - Rihanna - 50. udílení amerických hudebních cen, Staples Centre Los Angeles (10. února 2008) | foto: Reuters

OBRAZEM: Grammy s babičkou a otci rokenrolu

Organizároři jubilejního padesátého večera Grammy bilancovali. Na pódium si přizvali současné hvězdy i nominované z prvních ročníků. Mezi účinkujícími se objevily hvězdy jako Tina Turner, Little Richard či Aretha Franklin.

Čtyřhodinová výpravná show, která v losangeleském Staples Centre začala v pět hodin odpoledne místního času, se nesla v duchu poct hudebním žánrům.

Grammy - Alicia Keys a Frank Sinatra

Zpátky do padesátých let diváky přenesl Frank Sinatra, respektive projekce jeho obrazu. Píseň Learnin' the Blues si s "oživlou" legendou u piana zazpívala Alicia Keys.

Grammy - Beyoncé a Tina Turner

Rockové babičce Tině Turner by nikdo nehádal, že příští rok oslaví sedmdesátku. V upnutém stříbrném korzetu a legínách se během dynamické choreografie k písni Proud Mary výrazně mladší Beyoncé nenechala zahanbit.

Grammy - Josh Groban a Andrea Bocelli

Fanouškům opery zazpíval Andrea Bocelli s Joshem Grobanem, kteří tak zároveň připomněli památku Luciana Pavarottiho.

Grammy - Aretha Franklin

Došlo i na gospel. Za sborem v čele s Bebe Winansem ze zákulisí přispěchala stálice soulového nebe Aretha Franklin v pastelově žluté róbě.

Grammy - Carrie Underwood

Country není jen pro farmáře s kovbojskými klobouky, publikum přesvědčila Carrie Underwood. Při rytmické show ve stylu Stomp vyměnila jezdecké boty za jehlové podpatky.

Grammy - Little Richard a Jerry Lee Lewis

Hold rokenrolu složili otcové žánru - Little Richard, Jerry Lee Lewis a John Fogerty. Pravý rockový nářez pak rozjeli členové kapely Foo Fighters.

Grammy - Tom Hanks

V rolích moderátorů se blýskli třeba Quincy Jones, který stál o zrodu prvních desek Michaela Jacksona, člen legendárních The Beatles Ringo Starr, oscarový herec Tom Hanks či zpěvačka Cher.