O Lennonově životě se chystá muzikál

Sedmdesátiletá vdova po Johnu Lennonovi Yoko Ono konečně dala souhlas k tomu, aby se pro Broadway připravil muzikál o životě tohoto legendárního člena Beatles. O chystaném muzikálu se toho zatím mnoho neví, nicméně už bylo potvrzeno, že jeho ústředním motivem bude slavný happening "Bed-In for Peace", který se konal v jednom montrealském hotelu v roce 1969 po svatbě Lennona a Ono.

"Na jevišti bude obrovská postel, v jaké slavná dvojice spávala. Zatím se neví, kdo se ujme rolí Johna a Yoko," prozradil jeden ze zasvěcenců.

John Lennon tvořil společně s Paulem McCartneym, Ringo Starrem a Georgem Harrisonem slavnou kapelu The Beatles, která byla založena na konci 50. let v anglickém Liverpoolu.

Z bohaté diskografie světově úspěšných desek je možné jmenovat alba Please Please Me z roku 1963, A Hard Day's Night z roku 1964, Help!, které vyšlo o rok později nebo Yellow Submarine z roku 1969.

Beatles, kteří oslovili miliony fanoušků, si zahráli také ve filmu, například ve snímku A Hard Day's Night, Help! či Let It Be. Kapela se rozpadla v roce 1970.

John Lennon byl zavražděn 8. 12. 1980 v New Yorku.

Bývalý člen britské hudební skupiny Beatles John Lennon v doprovodu manželky Yoko Ono v New Yorku na archivním snímku z roku 1980.

,