Petr Hapka a Michal Horáček

Petr Hapka a Michal Horáček - promo snímek z roku 2006 | foto: Universal Music

Nohavicu s Kirschnerovou spojila noc v bytě

  • 14
Nejúspěšnější česká autorská dvojice Petr Hapka-Michal Horáček vytáhla první ochutnávku ze svého nového alba Strážce plamene.

Skladatel Petr Hapka a textař Michal Horáček si i tentokrát pozvali zajímavé hosty, známé už z předchozích alb. Jsou mezi nimi například Hana Hegerová, Jana Kirschner, Szidi Tobias, Daniel Landa nebo František Segrado.

Nově s dvojicí spolupracuje písničkář Jaromír Nohavica. Na albu, které vyjde 20. listopadu, zazpíval dvě písničky.

Jednou z nich je pilotní singl z desky, duet se slovenskou zpěvačkou Janou Kirschner První noc v novém bytě.

K novému albu budou v říjnu natočeny dva videoklipy. První bude k písni První noc v novém bytě, druhý pak k písni Hlava kance. Oba bude režírovat nestor českých režisérů Otakar Vávra (Kladivo na čarodějnice, Jan Žižka, Jan Hus, Krakatit nebo Romance pro křídlovku), který napsal i scénář.

Přestože Otakar Vávra dosud natočil desítky filmů, jedná se v jeho pětadevadesáti letech o jeho první videoklip.

Petr Hapka a Michal Horáček společně napsali takové hity jako např. Levandulová, S cizí ženou v cizím pokoji, Štěstí je krásná věc, Dívám se dívám, Kocour se schoulil na tvůj klín a další.

Doposud vydali celkem čtyři řadová alba Potměšilý host (1987), V penziónu Svět (1988), Citová investice (1996), Mohlo by tu být i líp (2001) a výběrové album Štěstí je krásná věc (2002). Každé jejich album dosáhlo multiplatinového prodeje.