Lenka Dusilová, Iva Bittová a Monika Načeva

Lenka Dusilová, Iva Bittová a Monika Načeva | foto: Jan Zrzavý

Bittová, Dusilová a Načeva chystají poslední společné koncerty

  • 6
Společný koncertní projekt zpěvaček Ivy Bittové, Lenky Dusilové a Moniky Načevy se rozloučí speciálním listopadovým programem Naposledy, který čítá jedno vystoupení v Brně a tři v Praze.

S koncertním programem Spolu se trojice dam v premiéře představila v roce 2017. Původně šlo pouze o tři koncerty, ale jelikož všechny lístky zmizely během několika hodin, byl přidán ještě předpremiérový koncert v Plzni. Posluchačský zájem už tehdy naznačoval, že by toto mini turné nemuselo být posledním, což se nakonec potvrdilo. Podzimní koncertní šňůra roku 2018 čítala již sedm koncertů.

Každá z protagonistek projektu Spolu patří ke špičce svého žánru. Iva Bittová je originální osobnost, v jejímž hudebním projevu se sváří bouřlivost i něha. Pojímá rock, lidovky, elektronickou hudbu a výsledkem je vždy zcela jedinečný tvar. Kromě muziky ji známe i jako herečku, viz například snímky Balada pro banditu, Želary nebo Tajnosti.

Lenka Dusilová momentálně působí na sólové dráze – naposledy se blýskla pozoruhodným albem Řeka. Svého času působila v kapele Sluníčko, natáčela s kapelami Lucie a Čechomor, podepsala se také pod projekt Smrtihlav zpěváka a skladatele Daniela Landy.

Monika Načeva je výraznou součástí českého kulturního prostředí od roku 1992, věnuje se fúzi žánrů od šansonu po techno. Mimo jiné je členkou divadelního souboru Sklep – účinkovala mimo jiné v představení Mlýny. 

Termíny posledních koncertů jsou následující: 15. listopadu všechny tři zpěvačky vystoupí v Brně v Sono Centrum, následovat budou tři večery v Paláci Akropolis – 18., 19. a 20. listopadu.