Metallica - James Hetfield | foto: Profimedia.cz

Metallica vyprodala ještě nedostavěný stadion Slavie

  • 9
Jistotu, že budou hrát v novém Edenu, nemají jako první domácí fotbalisté Slavie, nýbrž členové kapely Metallica. Metalisté, kteří přijedou 3. června, totiž ještě nedostavěnou arénu vyprodali jako vůbec první. Stadion se otevře 7. května.

"O koncert Metalliky byl velký zájem už od začátku předprodeje. Vyprodali jsme 25 000 vstupenek," potvrdil ve čtvrtek Petr Novák z pořádající agentury Interkoncerts.

Vstupenky byly v prodeji od 21. prosince 2007, ceny se pohybovaly mezi 990 a 1 790 korunami. "Plná kapacita stadionu by měla být okolo 30 000 míst. Čekáme však, až bude dostavěný. Zbylé lístky tedy půjdou do prodeje po 7. květnu," dodal Novák.

Metallica - Nothing Else Matters
(záznam z koncertu)

Metallica, která do Česka přijíždí již popáté, patří k největším koncertním tahákům na světě. Příští rok by se její fanoušci měli dočkat vydání nové desky, v pořadí už čtrnácté.

Během více než pětadvacetileté existence se Metallica stala pojmem, který vybočuje ze škatulky metalu. Obdržela sedmkrát Grammy a stala se sedmým nejprodávanějším interpretem USA. Současné složení tvoří: James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett a Robert Trujillo.