Bára Vaculíková a Lenka Jankovská v klipu k písni Automatky

Bára Vaculíková a Lenka Jankovská v klipu k písni Automatky | foto: Benjamin Peguero

VIDEO: Po Laktační psychóze přicházejí Automatky. A bude i album

  • 1
Projekt nazvaný Mateřská.com zpěvaček Báry Vaculíkové a Lenky Jankovské na sebe upozornil kontroverzním hitem Laktační psychóza. Po pěti letech jejich příběh pokračuje připravovaným albem a pilotním singlem Automatka.

V klipu, jehož režie se ujal Martin Učík, účinkují nejen obě zpěvačky a jejich ratolesti, ale i baletní sólista Národního divadla Michal Štípa, který se zhostil role tatínka-baleťáka.

Zpěvačky jako „automatky“ rozvážejí své děti na kroužky, dělají jim svačinářky, celý den jsou v jednom kole. Přirozeně touží být dokonalými matkami multifunkčních dětí a zároveň oporou křehkému muži. „My ženy máme multitask v krvi. Děti naši kapacitu zvládat víc věcí najednou ještě rozšíří. Klaním se všem maminkám, které zvládají s úsměvem na tváři péči o rodinu a navíc se dokážou věnovat i samy sobě,“ říká Bára Vaculíková. Spoluautorem hudby je producent a hudebník Jiří Burian.

Mateřská.com byla vždy plná humoru, nadsázky a ironie a v tomto duchu také pokračuje. Laktační šílenství je pryč, děti povyrostly a školkový a školní věk přinesl nová témata ke zpracování. Zpěvačky rapují o mateřství bez růžových brýlí a i nadále se snaží skloubit svoje sny s mateřstvím.