V roce 2013 mu coby rapperovi Řezníkovi sebrali vítězství v kategorii Hvězda internetu v Českém slavíku kvůli tomu, že se v textech „vulgárním způsobem vyjadřuje na adresu vybraných skupin obyvatel, explicitně zobrazuje násilí a užívání návykových látek“. Jako režisér Marty Pohl slavil před koronakrizí úspěchy s filmem Párty Hárd, brutální komedií o teenagerech, co chtějí mít sex. | foto: Michal Turek, MAFRA

Na tátu za roli v mém filmu přišlo udání do školy, prozrazuje raper Řezník

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
V roce 2013 mu coby raperovi Řezníkovi sebrali vítězství v kategorii Hvězda internetu v Českém slavíku kvůli tomu, že se v textech „vulgárním způsobem vyjadřuje na adresu vybraných skupin obyvatel, explicitně zobrazuje násilí a užívání návykových látek“. Před koronakrizí slavil úspěchy s filmem Párty Hárd. Teď inženýr z Vysoké školy ekonomické Martin Pohl, který se svým kontroverzním alternativním uměním úspěšně živí, vydává hned dvě nová alba.

Říká se, že v dnešní době nemá smysl natáčet desky a vydávat CD, protože se na tom nedá nic vydělat. Že se dnes vydávají maximálně proto, aby podpořily zájem o koncerty, které ovšem v covidové době nejsou. Ty nyní vydáváš hned dvě desky najednou. Proč?
Právě proto, že koncerty nejsou a nic se neděje, jsem si říkal, proč ten čas nevyužít a neudělat novou muziku. Musím říct, že mně CD pořád fungují. Snažím se to dělat tak, aby každý album bylo komplexní dílo s vlastním příběhem a propracovaným bookletem. Prostě sběratelskej artefakt, kterej fanoušci chtějí bez ohledu na to, zda ho mají kde přehrát. Když si to lidé předobjednají, dostanou to s podpisem, s nějakým exkluzivním trikem. Posledních dvou alb jsem prodal asi 700 už v předprodeji. Což si myslím, že je v dnešní době – kdy se už CD opravdu moc neprodávají – docela úspěch.

Je to o tom být v kotli, ožrat se s hrstkou podobně smýšlejících sodomagorů, kouknout se na to, jak nějaká holka ukáže kozy na pódiu, a zařvat si dohromady texty. To online neuděláš.

Martin Pohl alias Řezník

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se