Kapela Mandrage

Kapela Mandrage | foto: Lukáš Wagneter Red Bull Media House

VIDEO: Mandrage to v novém videoklipu vidí růžově

  • 2
Příběhem o lásce a vášni, který se ve videoklipu Vidím to růžově odehrává, předznamenává kapela Mandrage novou desku, kterou počátkem příštího roku podpoří koncertním turné Dlouhej únor po velkých sálech včetně pražského Fora Karlín a brněnského Sono Centra.

Za scénářem a režií klipu stojí duo Jordan Haj a Givinar Kříž. Odvyprávěli ho podle svých slov s jasným romantickým podtextem. „Myslíme si, že té hudbě bude slušet, a textu ještě víc. Je to vlastně takové žánrové pojetí love story po vzoru několika filmů nebo určitých scén z nich, které se nám líbí a připadají nám hrozně sexy,“ říkají autoři videa. V klipu si zahrála módní fotografka Karolína Holubová se svým partnerem, hercem Matějem Paprčiakem.

Píseň napsal kytarista Pepa Bolan a prozradil, že slova vycházejí i z jeho osobního života. „Prožívám jedno z nejhezčích období, takže prostě nemůžu psát texty, ve kterých bych si na cokoliv stěžoval. 

Jako textař se v těch srdečních záležitostech cítím asi nejlépe a vzhledem k tomu, že se žena už dávno našla, může být píseň Vidím to růžově takovou malou paralelou k singlu Hledá se žena,“ svěřuje se.

Producentem skladby i celého alba je Adrián Líška. Podle jeho slov představuje singl Vidím to růžově aperitiv před hlavním chodem v podobě celého alba. „Ke spolupráci s Mandrage mě oslovil bubeník Matyáš Vorda a moje odpověď byla jednoznačně ano. 

Je to pro mě čest – dodnes si vzpomínám na dobu, kdy mi bylo čtrnáct let, a já jsem se s kapelou Mandrage setkal poprvé. Album Hledá se žena jsem téměř zadřel v přehrávači. Těší mě, že kluci udrželi kytarový zvuk a doufám, že tento potenciál v nové desce naplno využijeme,“ předznamenává styl nové desky Líška.