Kapela Lanugo

Kapela Lanugo | foto: Jan Durina

VIDEO: Vstupte s kapelou Lanugo do pohádkového světa

  • 1
Skupina Lanugo v čele se zpěvačkou Markétou Foukalovou natočila nový klip Do ticha v režii konceptuální umělkyně Johany Střížkové.

Na sklonku loňského roku vydali Lanugo album Lanugo 2019, které pokřtili ve velkém stylu v prostorách Planetaria Praha. Z něj pochází i skladba Do ticha, jež se nově dočkala poutavého obrazového zpracování.

Tentokrát jsme naši důvěru vložili do rukou uznávané konceptuální umělkyně, jejíž práci dlouho sledujeme a moc se nám líbí. Johana Střížková je shodou okolností má sousedka a v průběhu natáčení jsme zjistily, že nás k sobě pojí mnoho dalších vazeb.

„Jsem moc ráda, že jsem mohla poznat její něhu, magii a zároveň syrovost. A to si troufám říci i po tom, co mi nechala v zájmu vyznění videa vylít několik litrů studeného jogurtu přímo na hlavu,“ poodhaluje pozadí vzniku klipu zpěvačka Markéta Foukalová.

Lanugo prostřednictvím nového klipu také zvou na sérii koncertů, která odstartuje 5. září vystoupením v Brandýse nad Labem, následovat bude koncert v pražském Jazz Docku (9. září), v Letovicích (12. září), v Olomouci (26. září) a v Hradci nad Moravicí (23. října).