Skupina Lakeside X | foto: archiv kapely

Lakeside X vydají nové album a pokřtí ho v Lucerna Music Baru

  • 0
Česko-slovenská synthipopová kapela vydá v pátek 21. října nové album Love Disappears. Natočila ho s producentem Danielem Myerem, který spolupracoval například s Depeche Mode, a krátce po vydání ho pokřtí v pražském Lucerna Music Baru.

„Vrátili jsme se po letech s novou vizí, s novou energií a výsledek naší práce s producentem Danielem Myerem je deska, která je vlastně novým debutem, novým začátkem, s odkazem na minulost a pohledem do budoucna,“ říká frontman Janne Marvannen.

„Jsme cestující duše, jdeme časem v nekonečném bytí, padáme dolů a škrábeme se nahoru, stále dokola. Každá chvíle je příležitostí znovu začít, každý den je možné si říct, že přišel čas,“ dodává Marvannen.

Album Love Disappears je prvním počinem trojice Janne Marvannen, Robert Broj po více než jedenáctileté pauze. Deset skladeb na desce pochází z pera zpěváka Janne Marvannena a vypráví příběhy o pádech a nadějích, o samotě a sblížení.

Na zvuku alba je znát precizní práce německého producenta Daniela Myera, který kromě účinkování v projektech Covenant nebo Haujobb má za sebou také spolupráci s velikány elektronické hudby jako Front 242, Nitzer Ebb nebo Depeche Mode.

Myer se také se svými projekty DSTR a Architect představí na křtu alba, který se bude konat v neděli 23. října v pražském Lucerna Music Baru. Dále vystoupí zpěvačka Emese Arvai-Illesm jejíž hlas je ke slyšení i na albu.