Král diskoték a rádií David Guetta přijede v září do Prahy

  • 9
Jeho skladby ovládly rozhlasový éter, video k písni When Love Takes Over se loni na hudební stanici Óčko stalo nejhranějším. Nyní se fanoušci Davida Guetty, jednoho z nejžádanějších světových dýdžejů, s ním mohou setkat osobně. Dvaačtyřicetiletý francouzský hudebník a producent vystoupí 25. září v pražské Tesla Areně.

"Rok 2010 patří zatím k absolutnímu vrcholu jeho kariéry a jméno David Guetta se stalo synonymem pro tu nejkvalitnější produkci současné taneční scény," uvedl za pořadatele Petr Tajčman.

Francouzský dýdžej a producent  David GuettaVstupenky na pražský koncert je možné zakoupit od 29. července v předprodejích sítí Ticketpro a Ticketportal. První vlna základního vstupného je stanovena na 800 korun, ve druhé vlně budou nabízeny vstupenky za 950 korun. V nabídce jsou také vstupenky na balkonová místa po 1250 korunách.

Od vydání svého prvního singlu Up 1 Way v roce 1992 Guetta prodal ve světě více než dva miliony alb a 3,5 milionu singlů. Poslední album One Love natočil loni, jeho nová deska je oznámena na jaro příštího roku.

Dýdžej na palubě letadla

Pařížský rodák se v 17 letech stal rezidentním dýdžejem místního klubu Broad, což odstartovalo jeho kariéru. V roce 2005 se jeho singl The World Is Mine vyšplhal na vrcholky evropských hitparád. Objevil se také jako tvář v reklamní kampani kosmetické firmy L'Oréal. V tom samém roce vystupoval na španělském open-air festivalu Creamfields po boku takových hudebních hvězd jako The Chemical Brothers nebo Carl Cox.

Zahrál si také na Creamfields v Anglii. Před třemi lety se představil v pražské Sazka aréně (dnes 02 aréna). V červnu 2007 se stal prvním dýdžejem, který si zahrál živý set na palubě letadla na lince z Paříže na Ibizu.

Mezi jeho poslední hity patří skladby When Love Takes Over (společně s Kelly Rowlandovou), Sexy Bitch (s Akonem), One Love (s Estelle), Memories (s Kid Cudi), Gettin' Over You (s Chrisem Willisem a Fergie) či Wavin' Flag (s K'naanem a Will.i.amem).

,