Konopiště nabídne Žalmana i Fleret

  • 3
Desátý ročník festivalu Setkání Konopiště se uskuteční tento víkend v přírodním divadle v Konopišti. Na soutěžní přehlídce vystoupí vítězové trampské soutěže Zahrada, ale také stálice českého country a folku, kterými jsou kapely Žalman a spol., Fleret s Jarmilou Šulákovou nebo skupina Nezmaři.

Začátek programu je v sobotu 14. srpna ve čtrnáct hodin, přičemž písničkářskou soutěž organizátoři přesunuli na samotný začátek festivalu.

Při soutěži písničkářů se na konopišťském festivalu utkají skupina Disneyband z Liberce, Arnošt Frauenberg z Žebráku, další soutěžící Michal Knébl přijede z Prahy.

Z hlavního města dorazí také kapela Nestíháme, Petr Sedláček a dvojice T'a'T Tereza Ženatá a Tomáš Ludvíček a Martina Trchová - Karolína Skalníková.

Z Tachova v západních Čechách Tereza Terčová, Milan Sova zastupuje Orlovou, Jaroslav Urbánek Duchcov a David Dave Vysloužil pochází až ze severomoravského Frýdku-Místku.

O udělení nejdůležitější písničkářské ceny, kterým je Krteček, budou hlasovat sami diváci. Platný hlasovací lístek dostanou všichni majitelé vstupenky, kteří se dostaví do čtrnácti hodin do Konopiště.

Ti, kteří přijdou později, dostanou pouze hlasovací lístek s poradním hlasem. Vyhlášení výsledků se uskuteční kolem 18 hodiny. Na festivalu dále vystoupí kapely Koňaboj, Ginevra, Lístek, Devítka, Pavla Milcová a kapela Cop. Moderování se ujme Jiří moravský Brabec. Konec je odhadován na hodinu před půlnocí.

Návštěvníci se ale budou muset obejít bez svých čtyřnohých miláčků. Psi a další zvířectvo nemají vstup na festival povolen, do zámeckého parku je také zakázán vjezd autem a rozdělávání ohně.

Lístek na festival stojí v předprodeji sto padesát korun, na místě pak dvě stě dvacet. Děti a osoby menší než sto třicet centimetrů mají výhodu, dostanou totiž vstupenku na celý festival za jednu korunu. Slevy pro invalidy jsou možné pouze na místě.