Iron Maiden

Iron Maiden | foto: Interkoncerts

VIDEO: Iron Maiden vydali nový singl a podpořili ho animovaným klipem

  • 18
Skladba The Writing On The Wall je první novinkou metalové legendy Iron Maiden po šestileté pauze. V animovaném videu kapela navíc představuje nejnovější Eddieho inkarnaci v 3D podobě.

Skladbu společně napsali kytarista Adrian Smith a zpěvák Bruce Dickinson, o produkci se postarali baskytarista a kapelník Steve Harris a Kevin Shirley, jenž s Iron Maiden točil například alba The Final Frontier, The Book Of Souls, Dance Of Death, A Matter Of Life And Death nebo Brave New World.

Koncept videa vytvořil Bruce Dickinson, realizace se následně ujali dva bývalí manažeři studia Pixar a dlouholetí fanoušci skupiny Mark Andrews a Andrew Gordon. Oba za sebou mají padesát let zkušeností s animacemi, podíleli se na filmech jako Úžasňákovi, Hledá se Nemo, Příšerky s.r.o. či Ratatouille. Jejich partnerem při tvorbě klipu se stalo londýnské animační studio BlinkInk, které proslulo kampaněmi pro Adidas a Coca-Colu a stojí za celou řadou hudebních klipů.

Je to vůbec poprvé, co Iron Maiden představili ryze animovaný klip. Podle všeho jde o předzvěst nového studiového alba. Zatím poslední položkou diskografie Iron Maiden je dvojalbum The Book Of Souls z roku 2015. Epickém díle s dosud nejdelší skladbou Iron Maiden, osmnáctiminutovou suitou Empire Of The Clouds z pera Bruce Dicksonsona.