Iggy And The Stooges: Ready To Die (z obalu alba)

Iggy And The Stooges: Ready To Die (z obalu alba) | foto: Fat Possum

Iggy Pop je připraven zemřít. Hlásá to v názvu nového alba

  • 1
Na spadnutí je nové album Iggyho Popa a kapely The Stooges. Vyjde 30. dubna na kultovním americkém labelu Fat Possum. Ponese název Ready To Die, Připraven zemřít.

Iggy Pop na trutnovském festivalu v roce 2011

Sestavu kapely Iggy and The Stooges tvořila při nahrávání celkově pátého alba kromě zpěváka trojice kytaristy Jamese Williamsona, baskytaristy Mikea Watta a bubeníka Scotta Ashetona. Asheton je zakládajícím členem kapely, Williamson poprvé hrál na slavném albu Raw Power v roce 1973, Watt se ke kapele připojil až v jejím "druhém životě" v roce 2003.

Klíčovými skladbami alba by měly podle zpráv vydavatelství být první dvě písně Burn a Sex & Money, a dále songy Job a titulní Ready To Die. Jsou přirovnávány ke klasickým písním The Stooges ze začátku 70. let typu Search & Destroy.

"Vopravdová zas...ná stará kapela taky točí zkur...ný desky. Nemůže jen kroutit zas...nou pr...lí na pódiu, aby vydělala spoustu zkur...nejch prachů," vysvětlil důvody vzniku desky frontman kapely.

Na vydání alba bude navazovat turné The Stooges. Ještě nebylo detailně zveřejněno, jisté už v tuto chvíli je, že se nevyhne ani České republice: 22. června vystoupí Iggy And The Stooges v Areálu TJ Slezan ve Frýdku-Místku. Vstupenky v cenách 850 a 1 190 Kč jsou k dispozici v síti Eventim.