John Peel

John Peel | foto: Profimedia.cz

Hudební hvězdy uctily Johna Peela singlem

Sir Elton John, Robert Plant a Roger Daltrey jsou mezi hudebníky uvedenými na přebalu singlu Ever Fallen in Love od skupiny Buzzcocks. Nejoblíbenější Peelovu písničku nahráli z popudu Peelova syna.

Skladba Ever Fallen in Love od kapely Buzzcocks patřila mezi Peelovy nejoblíbenější. S nápadem vydat ji jako charitativní singl přišel dýdžejův syn Tom Ravencroft. Zisk bude věnován nadaci Amnesty International.

"Chtěli jsme udělat singl, který by byl podobný otcovým pořadům, a mísily se v něm různé styly a osobnosti,"řekl Ravencroft.

Na nové verzi písně tak pracoval přímo zpěvák kapely Buzzcocks Pete Shelley, ale i řada celebrit. Na kytaru hraje David Gilmour z Pink Floyd, na klavír Elton John, na baskytaru Peter Hook z New Order.

Mezi zpěváky nechybí Robert Plant či Roger Daltrey. Prostor dostaly i novější kapely prosazované Peelem, například Futureheads či The Datsuns.

"Hudbu všech, kdo na desce účinkují, můj otec ve svých pořadech v různých dobách hrál, v některých případech ještě dřív, než se dotyční nějak výrazně proslavili," podotkl Peelův syn.

John Peel, legendární britský dýdžej, před rokem podlehl v Peru infarktu. - více zde

Skladba Ever Fallen in Love zazněla i na počátku listopadu při ceremoniálu, během něhož byl Peel posmrtně uveden do britské hudební síně slávy.

Předtím v říjnu se po celém světě konalo na tři sta koncertů na počest prvního výročí od posledního Peelova rozhlasového vysílání.

,