Písničkářka Harriet Marshall

Písničkářka Harriet Marshall | foto: Ci-on Kim

VIDEO: Mladá Angličanka prožívá nenaplněnou lásku v Paříži

  • 1
Harriet Marshall je Angličanka, která však žije v Praze. Její debutová skladba Paris in June pojednává o „městě lásky“ trochu v jiném světle. Mladá písničkářka sama skládá hudbu i píše texty. Klip, který vznikal ve francouzské metropoli, uvádíme na iDNES.cz v premiéře.

Harriet Marshall vyrazila do Paříže a natočila zde videoklip ke své první písničce Paris in June. Hlavním motivem jsou věci, jež se téměř staly, avšak zůstalo jen jedno velké „kdyby“. Skladba se vyrovnává se vztahovou nejistotou, kdy nevíme, jestli ten druhý má nebo měl vůbec zájem.

Producentskou supervizi singlu Paris in June měl na starosti Boris Carloff. „Hettie mě zaujala barvou svého hlasu a hlavně mi to přišlo jako skvělá píseň, přesahující hranice naší republiky,“ tvrdí.

Video zpěvačka vytvořila spolu s matkou Ali a sestrou Mimi. „Když jsem byla loni v Paříži, uvědomila jsem si, že v sobě pořád mám city ke svému bývalému příteli. Tehdy mi řekl věci, které mi v hlavě uvízly na několik měsíců. Všechno mi ho připomínalo, viděla jsem ho na každém kroku, což není úplně ideální, když si chcete užít klidnou a pohodovou dovolenou,“ říká Harriet.

Hlavní lokace klipu tedy tvoří Louvre, Sacré-Coeur nebo Eiffelova věž, ale také pražská náplavka. Ačkoli je Harriet rodilá Angličanka, žije od svých šesti let v Česku, Prahu vnímá jako svůj domov a nedá na ni dopustit.