Hana Zagorová

Hana Zagorová | foto: Anna Kovačič

VIDEO: Jedna krásnější než druhá, chválí nové písně Hana Zagorová

  • 5
Pop, šanson a opět skladby mladších autorů od Hynka Tomana ze Support Lesbiens po Radůzu. Taková bude deska Já nemám strach, kterou Hana Zagorová vydá 21. září. Poslechněte si exkluzivně první ukázku.

Album dostalo název podle písně Marka Ztraceného Já nemám strach. Písničkář se stejně výrazně podepsal i na poslední desce Karla Gotta a pro Zagorovou psal poprvé. K nepředvídaným autorům patří také Ondřej Ládek, tedy Xindl X, či Hynek Toman ze skupiny Support Lesbiens.

Stejně jako na předchozí album O Lásce složila i nyní dvě šansonově laděné písničky Zagorové tak říkajíc na tělo písničkářka Radůza. „Potěšilo mě, že mi písničky napsali autoři, kteří sami i zpívají. To nebývá až tak obvyklé,“ říká Zagorová.

Jiří Březík a Václav Kopta patří mezi zpěvaččiny dlouhodobě osvědčené spolupracovníky a jejich tvorba nechybí ani tentokrát. Na dřívější spolupráci navázal rovněž Martin Chodúr. Jeden text – na původem francouzskou písničku – si napsala sama zpěvačka.

„Písničky, které jsem vybrala na svoji novou desku, mi pomohly uvědomit si, jak je zbytečné se bát věcí, které nemůžete ovlivnit – jako je běh času. A o kolik více se bojím lží, lhostejnosti, zloby a života bez lásky, i když se s nimi bojovat dá,“ dodává zpěvačka.

Album Hany Zagorové Já nemám strach obsahuje celkem dvanáct písní, které aranžoval Daniel Hádl, jenž se postaral i o hudební produkci. Výkonným producentem byl Luboš Kříž.