Eggnoise přichází s první deskou

- Dogwalking se jmenuje první deska začínající pražské skupiny Eggnoise. Kapela Eggnoise, která je zatím známa ponejvíce návštěvníkům pražského Jazz Klubu v Železné, na své první desce sebrala nejúspěšnější písničky ze své tříleté historie. Eggnoise v současné době tvoří sedm hráčů, kteří vedle tradičních nástrojů, jako jsou kytary a klávesy, využívají i například trubku nebo housle. Skupina prošla delším vývojem od stylu podobného Faith No More až k směrem k současnému, spíše jazzovému zvuku.

Celkem deset písniček je na desce Dogwalking rozděleno do dvou polovin nejen stylem, ale i datem vzniku. První polovina desky, která je více jazzovější, je novější a tím pádem i lépe technicky zpracovaná. Na druhé, poněkud “ostřejší” půlce, je slyšet, že byla nahrána v začátcích kapely - v roce 1996. I přestože si kapela vydala nosič vlastně svépomocí, je technická stránka až překvapivě dobrá.

Na větší popularitu zatím skupina Eggnoise stále ještě čeká. Její debutní deska však ukazuje, že na sebe nenechá dlouho čekat. Za úspěch by se určitě dalo označit, že na základě první demo nahrávky si je brightonští Levellers přizvali na svůj pražský koncert do divadla Archa na podzim roku 1998. Úspěch jistě také je, že kapela Eggnoise se v minulosti podílela na uvedení jednoaktové hry Václava Havla "Vernisáž" s Divadlem na tahu, pod režijní rukou Andreje Korba. Eggnoise spolupracovala jak hudebně (skladbu "Cemetary Rhyme" hrála skupúina během představení) tak i na herecké bázi (jednu z rolí obsadil člen kapely) Tímto však spolupráce s režisérem Andrejem Korbem a jeho divadlem neskončila. V současnosti se část kapely podílí na tvorbě televizní inscenace hry rovněž od Václava Havla "Horský Hotel".

Skupina Eggnoise ve studiu.

Skupina Eggnoise ve studiu.

Skupina Eggnoise


Témata: Faith No More