Daniel Landa - plakát k turné Československo 2008

Daniel Landa - plakát k turné Československo 2008 | foto: archiv

Daniel Landa na turné objede Československo

  • 35
Zpěvák Daniel Landa na jaře uspořádá turné nazvané Československo 2008. Vystoupí ve velkých halách v pěti městech, z toho dvakrát na Slovensku.

Na Československé turné vyrazí Daniel Landa v dubnu a květnu, oznámily zpěvákovy oficiální internetové stránky www.daniellanda.cz.

Turné začne 22. dubna v Ostravě, o tři dny později se bude konat koncert v Pardubicích a 29. dubna v hale na pražském Výstavišti.

Na tuzemskou část koncertní šňůry s sebou Landa bere tuzemskou kapelu Walda Gang a polskou formaci Kult.

Na Slovensko zpěvák vyjede o měsíc později; nejprve se 23. května zastaví v Košicích a poté 25. května v bratislavské hale Incheba celé turné uzavře.

Landa na turné podpoří své nové album, které by podle vydavatelství Sony BMG mělo vyjít během března.

Za předchozí řadovou desku Neofolk Landa již na křtu převzal dvojnásobnou platinovou desku; za první dva týdny si album koupilo přes 40 tisíc posluchačů.

Halové turné uspořádal Landa zatím naposledy v roce 2005, před sérií koncertů nazvanou Bouře prý dokonce uvažoval o ukončení hudební kariéry.

Devětatřicetiletý herec, sportovec a zpěvák s hudbou začínal v kontroverzní skinheadské skupině Orlík.

I když patří k nejprodávanějším domácím interpretům, koncertuje pouze výjimečně. V uplynulých dvou letech uspořádal jen dvě vystoupení, naposledy loni 17. října v pražském Divadle Kalich.