kapela Citron

kapela Citron | foto: Pragokoncert

Citron bude pokračovat i po smrti kapelníka Radima Pařízka

  • 3
Kapela Citron, zasažená nedávným úmrtím bubeníka Radima Pařízka, se rozhodla pokračovat. Shodl se na tom zbytek kapely včetně Radima Pařízka mladšího, který převezme post kapelníka. Sestava hodlá dokončit i roztočené album.

„Tátův odchod nás všechny hluboce zasáhl, ale věříme, že nás bude na všech našich dalších cestách vždy provázet. Citron byl pro něj dítě, kterému věnoval velkou část svého života a já jako jeho jediný syn (a zároveň člen) cítím niternou potřebu odkaz kapely udržet. Záleží teď nejenom na odhodlání kapely, ale i fanoušků. Jejich podpora pro nás bude rozhodující.

Jedno z tátových životních mott vždy bylo, že se musí hrát a jet dál přes všechny překážky, a v takovém duchu budeme pokračovat dál,“říká Pařízek mladší. Jde o první oficiální prohlášení, ve kterém konstatuje, že kapela ještě neřekla své poslední slovo. Citron teď bude také pečlivě vybírat nového bubeníka, který Radima Pařízka staršího nahradí. Na konkrétní jméno si ale budou muset fanoušci ještě chvíli počkat.

Chystané nové album Citronu mělo navázat na desku Rebelie Rebelů z roku 2016 a v plánu bylo vydat ji letos. Radim Pařízek mladší slibuje, že se fandové dočkají.

„Příprava nového alba je v procesu, jeho základem budou tátovy písně, které na desku složil. Další informace i ohledně chystaného turné poskytneme po plánované osobní schůzce kapely.“