Blackmore´s Night sklízí úspěchy

  • 2
V žebříčcích hudebních hitparád doslova boduje skupina Blackmore's Night s novým albem Ghost of A Rose. Nově vydané album je směs rocku, lidové hudby a renesančních melodiích 16. století. Fanoušky legendární kapely jistě potěší fakt, že v říjnu přijede tato formace koncertovat do Prahy.

Skupina Blackmore´s Night, kterou tvoří kytarista Ritchie Blackmore a jeho životní partnerka Candice Night, se již po tři týdny drží se svým novým albem Ghost of A Rose v české prodejní Top Ten.

Bývalý člen legendárních skupin Deep Purple a Rainbow Ritchie Blackmore a Candice Night  přijedou koncertovat do Prahy v průběhu letošního  podzimu.

Nové album Ghost Of A Rose je pátým dokumentem, který svědčí o hledání nových rozměrů. Vydané album Ghost Of A Rose obsahuje patnáct nových písní. Desku produkoval Pat Reganm. Vedle třinácti původních písní Blackmore’s Night také nabízí dvě převzaté - ‘Rainbow Blues’ a ‘Diamonds and Rust’.

‘Rainbow Blues’ hrávali původní Jethro Tull a díky jasnému hlasu Candice Night se jí dostalo nového, velice jedinečného rozměru. Píseň ‘Diamonds And Rust’ složila americká folkařka Joan Baez, v roce 1975 se dostala až na 11. místo žebříčku v Billboardu. Díky Ritchiemu Blackmoreovi a Candice Night byla nyní oživena.

Blackmore vnímá své písně jako poctu renesanční hudbě. Formace přináší pestrou hudbu středověku, v níž se mísí romantismus s mysticismem a okouzlujícím hlasem Candice Night.

„Tohle je hudba, kterou chceme hrát, a nemá žádný další cíl, než aby obšťastnila nás i naše posluchače.“ Tak zní Blackmoreova přímočará a zcela zřejmá filosofie.

Stejně jako předcházející alba Blackmore’s Night - Shadow Of The Moon (1997), Under A Violet Moon (1999), Fires At Midnight (2001) a Past Times With Good Company (2002)- obsahuje Ghost Of A Rose melodie spojené s fascinujícími kytarovými party.

Debutové album Shadow Of The Moon z roku 1997 se v německých žebříčcích udrželo celých sedmnáct týdnu. Album Fires At Midnight získalo v České republice zlatou desku.

Obal CD Blackmore´s Night.

Blackmore´s Night při vystoupení

Blackmore´s Night během vystoupení.

Blackmore´s Night během vystoupení.

Blackmore´s Night během vystoupení.

Blackmore´s Night během vystoupení.

Blackmore´s Night během vystoupení.

Blackmore´s Night během vystoupení.

Blackmore's Night