Billy Bob Thornton umí i zpívat

Oscarový scenárista, herec a režisér Billy Bob Thornton se rozhodl ukázat veřejnosti, že je rovněž talentovaným muzikantem. Jeho debutové album nazvané Private Radio se právě dostává na český předvánoní trh. Billy Bob Thornton sestavil kolekci temných a zároveň citlivých songů, při jejichž komponování vycházel z vlastních zkušeností.

Billy Bob Thornton vyrůstal v arkansaském městě Hot Springs a rodiče ho od dětství vedli k zájmu o hudbu. Oblíbil si takové muzikanty jako Elvis Presley, Ray Price a samozřejmě The Beatles. Ve věku devíti let dostal Thornton sestavu bicích a založil první kapelu pojmenovanou po baseballové legendě Williemu McCoveyovi. Thornton pak vystřídal řadu lokálních kapel, se kterými začal jako bubeník a zpěvák veřejně vystupovat.

V roce 1981 se Thornton přestěhoval do Kalifornie, kde se rozhodl prorazit ve filmovém průmyslu zprvu jako herec. V té době přestal vystupovat na veřejnosti jako muzikant, ale na hudbu nezanevřel a v soukromí se stále věnoval bubnování a zpěvu. V polovině devadesátých let, kdy už byl Thornton zavedenou osobností filmu, se rozhodl se svými přáteli nahrát album, které dostalo název Private Radio.

Billy Bob Thornton: Private Radio - obal CD.

Billy Bob Thornton: Private Radio - booklet CD.

Billy Bob Thornton: Private Radio - booklet CD.