Beyoncé Knowlesová útočí na Grammy

  • 7
Zpěvačka Beyoncé Knowlesová, rapper Jay-Z, skupina OutKast a Pharrell Williams posbírali po šesti nominacích na prestižní hudební ceny Grammy Awards, které byly ve čtvrtek oznámeny v kalifornském Beverly Hills. Ceny se udělují letos ve 105 kategoriích a vítězům budou předány 8. února ve Staples Center v Los Angeles.

Pět nominací mají Missy Elliotová, Eminem, skupina Evanescence, rapový zpěvák s pseudonymem 50 cent, Chad Hugo, Ricky Skaggs, Justin Timberlake, Luther Vandross a Warren Zevon.
   
Chad Hugo a Pharrell Willimas jsou navrženi ve třech případech na ocenění jako dvojice produkčního týmu The Neptunes.

Beyoncé a její přítel Jay-Z soupeří se skladbou Crazy in Love v kategorii nahrávky roku s dvojicí Blackeyed Peas a Justin Timberlike, která uvedla hit Where is the Love. O stejnou cenu se utká skladba Clocks od Coldplay, Hey Ya skupiny OutKast a Lose Yourself z dílny Eminema.

O album roku soutěží Missy Elliottová (Under Construction), dále Evanescence (Fallen), OutKast (Speakerboxxx/The Love Below), Justin Timberlike (Justified) a White Stripes (Elephant).

V kategorii nejlepšího nového umělce roku jsou navrženi mimo jiných rocková skupina Evanescence, raper 50 Cent, popová skupina Fountains of Wayne a vokalistka Heather Headleyová.

skladbu roku se utká skladatelka Linda Perryová za píseň Beautiful, kterou interpretuje Christina Aguilerová, dále Richard Marx za Dance With My Father, Avril Lavigne a The Matrix (ve složení Lauren Christyová, Graham Edwards a Scott Spock) za nahrávku I'm With You, Jorge Calderon a Warren Zevon se skladbou Keep Me In Your Heart a Jeff Bass, Marshall Mathers (alias Eminem) a Luis Resto za píseň Lose Yourself.

,