Jaromír Nohavica (O2 arena, Praha, 19. října 2017)

Jaromír Nohavica (O2 arena, Praha, 19. října 2017) | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Nohavica se festivalům spíš vyhýbá, na Benátské však udělá výjimku

  • 3
Večírky pro nedočkavé, jak festivaly nazývají „nulté“ dny svého programu, zpravidla lákají na menší nebo lokální interprety. Benátská! s Impulsem to pojala jinak.

Čtvrteční program v libereckém Vesci totiž vyvrcholí s legendárním Olympikem. Hlavní část akce se na loukách s výhledem na Ještěd odehraje v pátek a v sobotu. V pátek se na Benátské představí zahraniční hosté – britská zpěvačka s nezapomenutelným chraplákem Bonnie Tylerová a německá rocková kapela Guano Apes.

Sobota potom bude patřit českým a slovenským hudebníkům, a to jak začínajícím, tak legendám. Mladou generaci budou reprezentovat kapela Th!s či písničkáři Pokáč a Voxel. Zahrají zde i Aneta Langerová, Marpo se svým TroubleGangem, Žlutý pes nebo Miro Žbirka.

K největším tahákům bude jistě patřit vystoupení Jaromíra Nohavici, který zvládne vyprodat pražskou O2 arenu, ale velkým festivalům se spíš vyhýbá.

A těšit se můžeme také na Marii Rottrovou, která během uplynulého víkendu nadchla publikum Colours of Ostrava. Na Benátskou jede poprvé a prý se těší.

Nohavica rozezpíval O2 arenu protestsongem (říjen 2017):

20. října 2017