Basiková by si chtěla zazpívat s Davidem Bowiem

  • 5
Zpěvačka Bára Basiková byla hostem iDNES a téměř hodinu odpovídala on-line čtenářům na jejich dotazy. "S nejlepšími interprety jsem už zpívala, což bylo moc fajn, a pokud bych si měla vybrat ze zahraničí, byl by to David Bowie," svěřila se v rozhovoru hvězda několika tuzemských muzikálů, která v součastnosti vydává další sólové album - Tak JINAK. Mimo to se připravuje na roli Kleopatry ve stejnojmenném projektu.

Záznam rozhovoru najdete ZDE.


Co se týče koncertní činnosti, plánuje ji zpěvačka až po premiéře muzikálu Kleopatra v únoru příštího roku. Ještě však neví, jakou bude mít podobu, protože by chtěla zpracovat především materiál ze svého nejnovějšího CD.

Na dotaz, jakou hudbu poslouchá, Basiková odpověděla: "Poslouchám všechno kromě folku, country, heavy metalu a dechovky, zajímá mě hlavně česká muzika, co dělají moji kolegové a kamarádi. Mám ráda Davida Bowieho, Robbieho Williamse, Depeche Mode, stejně tak jako klasické opery nebo symfonie."

Padl také dotaz, co ji dokáže nejvíce vytočit. "Lež a hloupost, nekompetentnost některých lidí, neupřímnost, amatéři v jakékoli profesi a přežraný holubi na Staroměstském náměstí, který nalítávají do obličejů chodců," shrnula do jedné dlouhé věty Basiková.

Mnoho otázek se týkalo vizáže zpěvačky. "Móda je něco, co mě vždycky zajímalo, a zabývám se jí od svých 16 let," odpověděla Basiková a dodala:"Díky své profesi musím denně řešit způsoby své prezentace, především co se týče image a hrozně mě to baví."

Svoji hudební kariéru zahájila Basiková ve skupině Precedens, posléze zpívala se slavnýmim Stromboli. Basiková si také zazpívala v muzikálu Jesus Christ Superstar a Rusalka, nyní vystupuje coby Johanka z Arku a v únoru naváže Kleopatrou. Rusalku uvádělo pražské divadlo Milénium, jehož architektem byl nynější manžel Basikové Jaromír Pizinger.

Bára Basiková je také autorkou románu Rozhovory s útěkem, který by měl být zfilmován a knižně vyšly rozhovory, které s ní natočil Zdeněk Smíšek. Bára Basiková má dvě dcery, dvojčata Aničku a Marušku.


Rozhovor s Bárou Basikovou si můžete přečíst ZDE

Bára Basiková při on-line rozhovoru.

Bára Basiková při on-line rozhovoru.

Bára Basiková při on-line rozhovoru.

Bára Basiková při on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.

Bára Basiková při on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.

Bára Basiková při on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.