Písničkář Aleš Petržela

Písničkář Aleš Petržela | foto: Archiv Aleše Petržely

Stojíme, stojíme, zpívá vítěz Porty o dálnici. Na koncert zve i Ťoka

  • 2
Písničkář Aleš Petržela momentálně boduje s písní Stojíme, stojíme, v níž paroduje situaci na dálnici D1. Nejen ji zahraje na společném koncertě se zpěvačkou Terezou Balonovou ve středu na koncertu v prostorách pražské FAMU.

Aleš Petržela patří k nové vlně českých písničkářů. V roce 2017 zvítězil na folkovém festivalu Porta, o rok později bodoval i na mezinárodní Interportě.

Zakládá si na melodických písních s hravými texty. Zaujal například songem V neděli ráno nebo skladbou Cukr a sůl, která se stala titulní písní seriálu Single man na Playtvaku.

Aktuálně Petržela vydal píseň Stojíme, stojíme od neradostné situaci na naší nejstarší dálnici. Na pražský koncert tedy pozval i v poslední době pranýřovaného ministra dopravy Dana Ťoka. Ten zatím účast nepotvrdil, ale ani nezavrhl.

Spolu s Petrželou se od 20 hodin v budově FAMU na pražském Smetanově nábřeží představí také Tereza Balonová, mladá zpěvačka a kytaristka, jež vyhrála na Portě loni. Na pódiu si pomocí hlasu, kytary a vrstvení živých smyček vytváří vlastní kapelu. Koncem loňského roku se představila jako host turné skupiny Jelen a na letošní rok chystá své první EP.