Tomáš Maštalír a Táňa Pauhofová při natáčení komedie Známí neznámí | foto: CinemArt - Stanislava Topolská

V komedii Známí neznámí si místo Vojty Kotka zahraje Tomáš Měcháček

  • 4
Podle světoznámé předlohy Naprostí cizinci vzniká česko-slovenská komedie. Nese název Známí neznámí, zahrají si v ní Táňa Pauhofová, Klára Issová či Martin Hoffman a také Tomáš Měcháček, který nahradil Vojtu Kotka, jenž těsně před natáčením havaroval na motorce.

Herečka Petra Polnišová, která je zároveň koproducentkou filmu, k výměně  jednoho z ústředních hrdinů podotýká: „Nesmírně nás mrzí, co se Vojtovi stalo, přišli jsme o skvělého herce, ale důležité je, že je v pořádku. Teď se hlavně potřebuje dát dohromady a my musíme jít dál.“

„Podařilo se nemožné,“ dodává producentka Wanda Adamík Hrycová,  „přeobsadit dva dny před natáčením jednu z hlavních postav je nesmírně náročné. A nejde jen o předělání kostýmů a znalost textů, podstatné je najít herce, který do sestavy zapadne a ještě si udělá celý měsíc čas na natáčení,“ děkuje producentka Měcháčkově manželce, jíž pokazili prázdniny.

Podle italského snímku Naprostí cizinci vznikl největší počet lokálních verzí v historii kinematografie, nejnovější bitvu o práva vyhrál právě česko-slovenský tým. Adaptaci svěřil scenáristovi Petrovi Jarchovskému a režii slovenské debutantce Zuzaně Mariankové

Děj Naprostých cizinců se odehrává při večeři přátel, kteří dají na stůl mobilní telefony a sdílejí každou textovou zprávu i příchozí hovor, jenže hra se zvrtne v krutá odhalení. Nedávno vešla do kin německá předělávka Téměř dokonalá tajemství, český remake Známí neznámí plánuje premiéru již na 10. prosince.