Daniela Kolářová v seriálu Zlatá labuť

Daniela Kolářová v seriálu Zlatá labuť | foto: TV Nova

Zlatá labuť s Kostkou a Kolářovou. Nova chystá seriál z dob první republiky

  • 1
TV Nova brzy uvede svůj první dobový seriál. Výpravný projekt s názvem Zlatá labuť bude popisovat osudy hrdinů okolo stejnojmenného obchodního domu v Československu 30. a 40. let 20. století. V hlavních rolích se představí Marta Dancingerová, Beáta Kaňoková, Petr Kostka a Daniela Kolářová.

Režiséry Zlaté labutě jsou Braňo Holiček a Biser A. Arichtev. Zlatá labuť bude vyprávět příběhy zaměstnanců a majitelů nově otevřeného obchodního domu.

„Zejména tři hlavní hrdinky, mladé dívky, očekávají, že se jim v nové práci naplní životní cíle a touhy, a možná i doufají že zde najdou ochranu před nástrahami vnějšího světa, kde se schyluje k válce,“ láká na seriál producent Filip Bobiňski. „Pro všechny je to úžasná práce v novém luxusním a atraktivním světě, který v tehdejším Československu neměl obdoby,“ dodává na adresu fiktivního nejmodernějšího obchodního domu u nás té doby.

V roli Báry Veselé, která se zde trochu nedobrovolně stane prodavačkou, se představí Marta Dancingerová. „Řeší spoustu problémů, které nečekala. A jeden z těch problémů je samozřejmě láska. Ta postava mě baví, protože má velký nadhled a je odvážná a spontánní. Je jiná, než co jsem doposud hrála,“ přemýšlí herečka o roli.

Její kolegyně si zahrají Beáta Kaňoková a Simona Lewandowská. Samotné Zlaté labuti pak v seriálu vládne rodina Kučerů v čele s nekompromisním otcem Rudolfem (Petr Kostka) a maminkou Boženou (Daniela Kolářová). Jejich děti si zahrají Petr Stach, Kristýna Ryška a Adam Vacula. V dalších rolích se pak představí Robert Mikluš, Kryštof Bartoš, Vasil Fridrich, Michaela Mauerová, Vojtěch Vodochodský, Gabriela Míčová či Tomáš Töpfer.

Zlatá labuť by se divákům měla poprvé představit zkraje příštího roku.