Zemřel nejmenší herec světa, známý z Harryho Pottera i špiona Powerse

  • 21
Ač hrál jen vedlejší role a měřil 81 centimetrů, Verne Troyer se mohl pokládat za hvězdu. Když ve 49 letech zemřel, projevy soustrasti zahltily sociální sítě. Na počátku kariéry zaskakoval za batole, pak se propracoval až do Mužů v černém, parodické série o špionu Austinu Powersovi či do prvního Harryho Pottera.

Začátkem dubna byl Verne Troyer, který měl absolvovat protialkoholní léčbu, hospitalizován po blíže neurčené nehodě v jeho domě. O víkendu pak přišla zpráva o hercově smrti - zatím bez podrobností, nicméně spekuluje se o sebevraždě muže známého pod přezdívkami Mini Me nebo Mini-V.

„Mohl bych hrát hlavní postavy, mohl bych hrát dokonce i akční hrdiny, možná jenom jiným způsobem,“ říkal milovník fotbalu a videoher, odkázaný na role dětí či miniaturních stvoření. „Končím s elfy,“ prohlašoval. Také tvrdil, že se sám nedokáže dívat na komedie, ve kterých účinkuje.

Hrdina špionské parodie Mike Myers připomněl, že Troyer tu hrál zmenšeninu hlavního zlosyna. „Byl to dokonalý profesionál a nositel pozitivního pohledu na svět. Pro nás, kdo jsme měli tu čest s ním pracovat, je to smutný den. Snad už je na lepším místě,“ doufá komik Myers.

Také podle rodiny byl Troyer příkladem člověka, který si přeje, „aby se každý na světě smál a byl šťastný“. Zároveň však prohlášení naznačuje, co mohlo stát v pozadí: „Deprese a sebevražda jsou velmi vážné problémy. Nikdy nevíme, jakou bitvu v sobě někdo svádí, a nikdy není pozdě přijít na pomoc.“