Záběr z filmu Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

Záběr z filmu Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) | foto: Vertical Ent.

Komiks s Harley Quinnovou nestačil v kinech na Příliš osobní známost

  • 4
Start komiksu Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) zůstal za očekáváním amerických kin a nevyhrál ani v Česku. Za premiérový víkend si superhrdinku Quinnovou vybralo 29 tisíc fanoušků, na domácí romanci Příliš osobní známost jich však přišlo o šest set víc, i když se hraje třetí týden.

Na bronzové pozici začal svou distribuční dráhu film Petra Zelenky Modelář, který si vybralo šestnáct tisíc zájemců. Následující příčky obsadily dětská pohádka Tlapková patrola: Vždy ve střehu, oscarový Králíček Jojo nebo dobrodružná rodinná podívaná Dolittle.

Nad deset tisíc diváků se dostalo pouze sedm titulů. Na opačném konci dvacetimístného žebříčku Unie filmových distributorů se našly tituly, jejichž návštěvnost se pohybovala jen kolem tisíce diváků.

Jmenovitě šlo o snímky Cesta za živou vodou, Na nože a Šťastný nový rok, přidal se k nim oscarový Joker, který se vrátil devatenáct týdnů od premiéry.

Nejvyšší celkové tržby, přes 120 milionů korun, má animovaná disneyovka Ledové království II,  třebaže nově si připsala jenom necelý milion. Vůbec proti předešlým týdnům přišel slabší víkend, na 186 tisíc diváků zanechalo v pokladnách bezmála třicet milionů korun.