Fenka a puma z filmu Psí domov

Fenka a puma z filmu Psí domov | foto: Falcon

Na příběh skupiny Queen zaútočila dojemná zvířata z novinky Psí domov

  • 2
I třináct týdnů od premiéry vládl víkendovým kinům Freddie Mercury ze skupiny Queen v životopisu Bohemian Rhapsody, tentokrát se 44 tisíci diváků. Na stříbrné pozici odstartovala s 28 tisíci zájemců dojemná rodinná novinka Psí domov.

Ostatní premiéry zahájily svou tuzemskou cestu se slabšími výsledky, protože třetí místo si udržel animovaný Raubíř Ralf a internet, následovaný rovněž staršími tituly Skleněný a Aquaman.

Ze šesté pozice o sobě dala poprvé vědět krutá historická komedie Favoritka, za kterou mají oscarové nominace všechny tři herečky; u nás její vstup do kin provázelo více než osm tisíc návštěvníků.

Přes pět tisíc lidí přišlo jednak na domácí novinku z prostředí armádních letců jménem Narušitel, jednak na premiérovou severskou detektivku Složka 64, která je v pořadí už čtvrtým zfilmovaným případem ze série o starých případech přidělených oddělení Q.

Následující tituly v čele s Kurskem a pokračováním ledové sezony už počítaly své návštěvníky od tří tisíc níže.  

Z českých děl se ve dvacetimístné víkendové statistice Unie filmových distributorů objevila ještě Cena za štěstí, na niž ve třetím týdnu přišlo kolem dvou tisíc lidí, podobně jako na předpremiéru komedie Ženy v běhu.

Dvacítku uzavírá staronový Schindlerův seznam. Obnovenou premiéru filmu Stevena Spielberga nasadilo u příležitosti Dne památky obětí holocaustu přes šedesát kin, do nichž dorazilo bezmála osmnáct set diváků.