Z třetí řady seriálu Zdivočelá země - Martin Dejdar

Z třetí řady seriálu Zdivočelá země - Martin Dejdar | foto: Česká televize © Zuzana Páchová

Zdivočelá země III 9: Velká jarní cena

  • 1
Jana se vrátila s holčičkami z Francie. Trochu ji vyděsilo, že našla muže členem KSČ, ale situaci rychle pochopila. Činorodá Jana zažívala ve Francii nudu a především je šťastná, že jsou zase s Jerrym spolu, protože se mají upřímně rádi.

Situace na statku ale není růžová. Kanda s Billem ji vyhodnotili a konstatovali: je jasné, že na statku je udavač, který všechno, co se šustne, donese StB a ta to hned předá na stranický okres, aby tím mohl Vokoun bombardovat a znervózňovat Jerryho. Ten si takovou věc nenechal samozřejmě pro sebe.

Na statek přijela kontrola z ministerstva a Jerrymu chybí ve stodole seno, kterým přikrmovali tajně koně ve Varech. A nastává čas Velké jarní ceny. Vehement není favoritem, protože ho černí bookmakeři posledně podrazili, ale všichni svatoštěpánští jemu a Smajlovi z tribuny fandí, vsadili na něj a doufají, že vyhraje.

Jenže Maděra si z vážných důvodů nemůže půjčit na seno peníze od Bena, a tak se ocitne v prekérní situaci. Slíbil totiž Jerrymu, že seno ihned po Velké ceně doplní. V této šlamastyce se ocitl v podstatě kvůli své velké lásce ke koním. Co si má nyní počít? A tak na okamžik ztratí svou rozvahu a přikývne na něco, co roztočí osudové kolo zlověstných událostí.