Z herců hrdinové snadno a rychle

Mimozemšťané z planety Klatu Nebula přistávají na Zemi, aby požádali o pomoc v boji proti agresivním nepřátelům. Naneštěstí však zaměnili televizní seriál Galaxy Quest za dokument a s pomocí se obrátili na herce tohoto sci-fi seriálu.
Americká komedie s Timem Allenem a Sigourney Weaverovou v hlavních rolích silně paroduje seriálu typu Star Trek.

Čtyři roky se herci seriálu Galaxy Quest vydávali za posádku lodi NSEA Protector a pouštěli se do vzrušujících a často i nebezpečných misí ve vesmíru. Pak byl jejich seriál zrušen. Po téměř dvaceti letech účinkují hvězdy již klasického sci-fi seriálu Galaxy Quest na nejrůznějších setkáních sci-fi fanoušků, jež na ně nemohou zapomenout. Někteří z nich však jejich seriálová dobrodružství berou příliš vážně…

GALAXY QUEST

režie Dean Parisot
scénář Robert Gordon
David Howard
hrají Sigourney Weaverová
Tim Allen
Alan Rickman
Tony Shalhoub

GALAXY QUEST - premiéry

kina 29. 6. 2000
video
půjčovny
12/2000
Thermiáni, mimozemšťané z planety Klatu Nebula, zaměnily televizní seriál Galaxy Quest za historický dokument. Přistávají na Zemi, aby požádali Komandéra Petera Quinciho Taggarta a jeho posádku o pomoc v boji proti zlým a velmi skutečným nepřátelům.

Bez scénáře, bez režiséra a bez ponětí o tom, jak se cestuje doopravdy vesmírem, se herci stávají aktéry představení svých životů, aby se stali hrdiny, tak jak si to o nich myslí Thermiáni.

Z herců se stávají hrdinové

Velící můstek

Kosmická stvůra

Posádka vesmírné lodi Protector

Vesmírný souboj