Jenna Ortega jako Wednesday

Jenna Ortega jako Wednesday | foto: Netflix

Tanec s covidem, více temnoty. Jak by měla vypadat druhá řada Wednesday

  • 10
Úspěch osmidílné série Wednesday o sarkastické a věčně zachmuřené Wednesday Addamsové, která ve sledovanosti předčila i čtvrtou řadu Stranger Things, rozpoutal spekulace, zda se dočkáme pokračování.

Jeví se to jako nevyhnutelný krok i vzhledem k notně otevřenému konci první řady a také k zatím ještě ne zcela vytěženému potenciálu světa, který tvůrci v čele s režisérem Timem Burtonem vytvořili.

Představitelka titulní role Jenna Ortega se nechala slyšet, že jejím přáním je, aby byla druhá řada temnější. Měla na mysli především její postavu. „Chci, aby šla víc do hloubky a nejela na jistotu. V první řadě jsme viděli, jak zachraňuje školu a své blízké, ale ráda bych, aby šla spíš cestou antihrdiny než typického hrdiny,“ svěřila se v rozhovoru pro server screenrant.com.

Jeden ze scenáristů Mark Miller uvedl, že v první řadě se jen tak zlehka klouzalo po povrchu a přeje si, aby se ve „dvojce“ do děje zapojila kompletní Addamsova rodina. „Zcela zásadní je pro mě vztah Morticie a Wednesday, jakkoliv je motiv cesty, kterou si Wednesday razí mimo svou rodinu, taky velmi silný,“ řekl Miller.

Triumfem první řady se stala taneční scéna na školním plese, která na internetu okamžitě začala žít svým životem. Před několika dny Jenna Ortega přiznala, že ji natáčela s prvními příznaky covidu, za což schytala kritiku na sociálních sítích.

„Bolelo mě celé tělo a škrábalo mě v krku. Mezi jednotlivými záběry mi dávali léky a čekalo se na výsledek testu,“ řekla herečka v rozhovoru pro magazín NME. Nemoc se u ní potvrdila a studio ujistilo, že během natáčení byla dodržena všechna hygienická opatření a Ortega šla záhy do karantény.

Přesto se ozývali fanoušci seriálu, podle nichž bylo takové jednání neetické, nebezpečné a extrémně sobecké.