Záběr z českého filmu Nabarvené ptáče. | foto: iDNES.cz

VIDEA ROKU: Zaujalo nové Beverly Hills i zakázaný trailer s nahotou

  • 1
Nejsledovanějším trailerům uplynulého roku vévodí upoutávka na kontroverzní snímek Nabarvené ptáče. Bodovala však i nová generace televizní klasiky Beverly Hills 90210 nebo zakázaný trailer na film Skleněný pokoj.

Jedni kontroverznímu filmu tleskali, druzí ze sálu odcházeli. Takové reakce sklízel snímek režiséra Václava Marhoula Nabarvené ptáče, který líčí brutality druhé světové války. „Je to zážitek na celý život,“ shrnul celý počin představitel hlavní dětské role Petr Kotlár.

29. července 2019

V srpnu se na americké televizní obrazovky vrátil legendární seriál Beverly Hills 90210. Upoutávka se začala vysílat už v květnu a zachycovala známé herce při jejich každodenních činnostech. Zvuky rituálů se postupně spojily ve znělku, která v devadesátých letech zněla i v českých domácnostech.

14. května 2019

Obří výpravný seriál Hra o trůny se letos uzavřel osmou sérií. Měsíc před premiérou se diváci mohli začít připravovat s novým trailerem, který byl předzvěstí epické závěrečné bitvy. Poslední série měla premiéru 14. dubna a velké finále, ke kterému došlo v květnu, zanechalo v divácích rozporuplné pocity.

6. března 2019

„Zobrazujete nahotu a implikuje sexuální akt.“ S takovým odůvodněním zakázaly sociální sítě Facebook a Instagram třicetisekundový trailer k filmu Skleněný pokoj. „Herečka je v ukázce obrácena ke kameře zády a má na sobě spodní prádlo,“ pozastavila se nad rozhodnutím Denisa Biermannová ze společnosti Garfield Film, která snímek na Slovensku distribuovala.

5. března 2019

„Já se vrátím,“ slíbil a splnil Arnold Schwarzenegger ve své nejslavnější roli Terminátora. Posledního října zamířil do kin snímek Terminátor: Temný osud. Dlouhých pětatřicet let po premiéře prvního filmu. Celkem to už bylo šesté pokračování ságy, ovšem pro režiséra Jamese Camerona navazuje novinka přímo na druhý díl z roku 1991. Snímky, na kterých se nepodílel, totiž zásadně nebere na vědomí.

23. května 2019