z pořadu Comeback

z pořadu Comeback | foto: TV Nova

TV tipy na čtvrtek: Jak vytrhnout hrdinu z klasického hnusu

  • 0
Ať už si dnes v televizi vyberete cokoli, míněno z nabízených filmů a seriálových novinek, nemůžete šlápnout vedle. Je tu klasika od Romana Polanského, chvílemi dech beroucí velkofilm, české rodinné filmové stříbro i dva noví souputníci na poli televizní tvorby - a nutno říct, že oba slibní.

ČTVRTEK 4. ZÁŘÍ
z pořadu ComebackCo se týče seriálové nabídky, dnes si je třeba vybrat. Prakticky ve stejný čas totiž proti sobě jdou úvodní díly dvou novinek - Černá sanitka (ČT1, 21:25) a novácký sitkom Comeback (Nova, 21:20).

Na zlatou éru českých rodinných komedií dá vzpomenout film Jak vytrhnout velrybě stoličku (ČT1, 20:00) v režii Marie Poledňákové a s nezapomenutelným Tomášem Holým v hlavní dětské roli - tedy notoricky známý příběh o hledání tatínka.

Chvílemi bez nadsázky ohromující podívanou pak slibuje historický velkofilm Hrdina (Nova, 22:45). V něm dojde, mimo mnoha jiného, k dramatickému setkání krále a muže, který tvrdí, že zabil tři legendární bojovníky usilující vládci o život.

Cannes 2008 - režisér Roman PolanskiA pro ty, co rádi vzpomínají na hvězdné začátky filmové legendy Romana Polanského, je připraven třiačtyřicet let starý psychothriller Hnus (ČT2, 23:25). Snímek o mladé, krásné a žádoucí Carol, která se pomalu propadá do pavučiny šílenství, patří mezi díla, jež i mnoho let po premiéře neztratila nic ze své působivosti. Polanski za snímek získal Stříbrného medvěda na Mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně.