VIDEO: Když nemůžeš, tak přilej, vzkazuje nekorektní komedie Mstitel

  • 4
Nekorektní komedii s vysokou hladinou podvratnosti a alkoholu natočili Lucia Klein Svoboda a Petr Klein Svoboda. Ve snímku Mstitel, který nezná hranice žánru ani vkusu, hrají Daniel Fischer, Jaroslav Dušek, Hana Vagnerová, Milan Šteindler, Pavla Tomicová, Lukáš Pavlásek nebo Petr Čtvrtníček.

„Když nemůžeš, tak přilej,“ vzkazuje film, který zveřejnil první záběry a v němž se zkrachovalý herec pokusí propít až k expedici na Mars. Nebo se alespoň pomstít, především šéfovi divadla, který ho vyhodil, a manželce, která ho vzápětí vyhodila také.

„Je  ironií osudu, že film o herci, který ztratí práci, půjde do kin právě v době, kdy se to týká celé branže,“ říká producent a kameraman filmu Petr Klein Svoboda. Režisérka a scenáristka Lucia Klein Svoboda míní, že konzervativnější publikum asi Mstitel zvedne ze židle, ale Jaroslav Dušek dodává, že občas jsou potřeba filmy, kdy „divák dostane pěstí do tváře“.

Mstitel vznikal téměř čtyři roky, točil se loni, do kin chce zamířit ještě letos a podle tvůrců, syna Karla Svobody a jeho ženy, je určen „pro svobodné duše“. Přes veškerou šílenost prý vypráví o snech, naději a velkém rozdílu mezi hulvátstvím a bohémstvím. Ukázku najdete na videu.