Manéž Bolka Polívky slaví 55. dílem třicet let od svého vzniku

Manéž Bolka Polívky slaví 55. dílem třicet let od svého vzniku | foto: Divadlo Bolka Polívky

TELEVIZIONÁŘ: Kde jinde? Bolek Polívka hledá prezidenta přímo v cirkusu

  • 11
„Pokaždé když chystám Manéž, říkám si: Tak koho zase urazíš?“ To jsou slova Bolka Polívky, která už by se mohla tesat na mramorový pomník televizní zábavy.

Poprvé se Manéž Bolka Polívky vysílala v roce 1987, tenkrát k jejím premiérovým hostům patřili Milan Lasica, Hana Hegerová či Miroslav Horníček. V sobotu se předvede jubilejní, 55. vydání, z čehož i počtářský antitalent snadno odvodí, že se pořad nevyráběl jako na běžícím pásu. 

Dokonce měl dočasně utrum, než se zjistilo, že nic lepšího nikdo nevymyslí. Ale díky tomu si zachoval punc sváteční události, jejíž jednotlivosti si člověk snáze vybaví. Tak třeba hostitelův syn Vladimír Polívka se poprvé natáčení zúčastnil jako čtyřletý – teď je mu osmadvacet – a na loňské oslavě třicátých narozenin pořadu vystoupila skupina Chinaski ještě v sestavě, která vlastně už taky patří do historie. 

V premiérovém dílu, kam dorazí zpěváci Hana Holišová a Xindl X nebo herec Hynek Čermák coby Polívkův učitel „drsňáctví“, se navíc bude volit příští prezident: nabídku kandidovat na Hrad dostane spisovatel a režisér Patrik Hartl. Oficiální přihlášku sice už nestihne, ale jinak je to skvělý nápad: kde jinde taky hledat vůdce národa než v „dojemně pitomé šou“ na půdě cirkusu.

Další tipy z televizního programu