Porota SuperStar 2020

Porota SuperStar 2020 | foto: TV Nova

TELEVIZIONÁŘ: SuperStar bojuje o čas. Šestkrát divadlo – a co pak?

  • 36
Kdyby o prodloužení nouzového stavu nehlasovali poslanci, nýbrž pořadatelé SuperStar, o květnu by nechtěli ani slyšet. Pomalu jim totiž teče do bot.

Včetně této neděle už mají pouze šest předtočených večerů, pak by podle pravidel soutěže měly přijít na řadu bitvy v přímém přenosu – a to je v době karantény kámen úrazu. 

Na dotaz, jestli má připravené náhradní varianty, odpověděla Nova následovně: „Po ukončení castingových kol SuperStar se můžou diváci těšit na divadelní epizody. Další fáze soutěže se bude řešit až podle vývoje aktuální situace.“ 

Ovšem jakmile zbude konečná sestava adeptů pěvecké slávy – z vybraných osmdesáti jich hned zítra vypadne téměř polovina, začne se lámat chléb. Vláda se přece nechala slyšet, že velké kulturní akce uvolní teprve mezi posledními.

A co může být většího než prostor nabitý fanoušky, osvětlovači, kameramany, k tomu živý orchestr, tanečníci, porotci, moderátoři. Představa dvoumetrového odstupu a zpívání v rouškách se zdá bláznivá. 

Stejně jako možnost, že by se jednotlivá vystoupení streamovala z domovů potenciálních hvězd budoucnosti. Ale vlastně proč ne? Alespoň by se již vyprázdněný formát odhodlal k jiné, památné podobě.