Kutil - ilustrační foto

Kutil - ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Televize Deko už vysílá pro české kutily

Do české televizní nabídky přibyla nová stanice. TV Deko je tematický kanál zaměřený na kutily. Vysílá přes digitální službu UPC Direct, v kabelových sítích se zatím zřejmě neobjeví.

"Televize vysílá sedm dní v týdnu, čtrnáct hodin denně od 08:00 do 22:00. Jde o plnou českou zvukovou verzi," sdělil mluvčí UPC František Malina.

Deko je určena zejména pro dospělé, kteří chtějí zvelebit své byty, domy či zahrady. Svůj pořad v něm naleznou třeba i rybáři, zejména ženám jsou pak určeny rady týkající se udržování květin v bytech.

"Deko má charakter vysloveně rodinné televize, jejíž cílovou diváckou skupinu tvoří obyvatelé měst ve věku mezi 18 a 59 lety," uvedl zástupce televize v Česku Pétér Koczics.

Televizní kanál provozuje maďarská společnost Filmmuzeum. Satelitní vysílání proto zahájila televize nejen v ČR, ale také v Maďarsku a na Slovensku. V Česku ji UPC zařadilo do základní nabídky Rodina, kterou lze pořídit za 689 korun měsíčně.

Malina ČTK řekl, že o specializované kanály je mezi zákazníky zájem. K nim patří na satelitu i televize o vaření TV Paprika, kterou provozuje stejná maďarská společnost jako TV Deko, ale i sportovní, hudební a další stanice.

"Asi nejvyhraněnější skupinou diváků je ta, která se orientuje na vážnou hudbu," uvedl Malina v souvislosti s televizním programem Mezzo, který je k naladění v kabelové síti.

Podle Maliny zatím UPC neplánuje, že by se TV Deko objevilo v kabelové síti. "Karneval s TV Deko jedná, ale do nabídky ji zatím zařazovat nebude. Rozhodně TV Deko nezařadí do nabídky Komplet, spíše později do některého z digitálních balíčků," sdělil mluvčí druhé velké sítě Karneval Jan Hlaváč.

,