Diskuze

Slovenský bigbít křísí duchy šedesátých let

Dnes večer začíná Slovenská televize vysílat seriál Slovenský bigbít, pozoruhodný dokumentární cyklus o jedné generaci, jejím životě a hudbě, která mu dominovala.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

merhaut

7. 10. 2007 0:58
Proč tohle nejde zařídit i Česku!

"Před vánoci se na trhu objeví i kniha Josefa Šuhajdy a Luboše Juríka, která stála u zrodu celého projektu. Její součástí bude i série DVD s celým seriálem." - samozřejmě si koupím a ptám se České televize: už jste se probudili? Proč to samé už dávno nevyšlo i k seriálu Bigbít?

0 0
možnosti
XX

xaeris

5. 10. 2007 14:54
Slovákům bylo HEJ

Slováci se zachovali ke své beatové generaci podstatně slušněji a nebojácněji, než Češi za dob Husákovy normalizace v Čechách.A to i přesto, že i u nich emigrovaly také celé kapely. (Beatmen, ale třeba i Taktici).Národní hrdost, to je něco co Slováci mají, a co se projevilo i v přístupu k mladé beatové generaci.Proto na Slovensku nebylo potřeba zalepit díru po masově vybíjených bigbítech ke všemu ochotnýmí kotlíkáři, jako v Čechách.To je realita, z které se zdecimovaný český bigbít už NIKDY nevzpamatoval, a že měl v 1968 našlápnuto jako nikdo ve střední Evropě.Češi Čechům to nejhorší, jak jinak, Lipanami to zdaleka neskočilo....  

0 0
možnosti