Hrdinové seriálu Sestřičky Modrý kód | foto: Prima TV

POSLEDNÍ DOJMY: Seriál Sestřičky Modrý kód vybuchl. Obrazně i doslova

  • 49
Po posledním dílu Ordinace v růžové zahradě na Nově (která však bude na placené platformě Voyo pokračovat) se rozloučil i konkurenční seriál Primy Sestřičky Modrý kód. Skončil výbuchem, a to v obou smyslech slova.

Samozřejmě oba tematicky příbuzné seriály, které pod roušku bílých plášťů schovávaly spotřební vztahovou telenovelu, chtěly své finále jak dramaticky nazdobit, tak dovést k šťastným koncům včetně svateb, mateřství a všeobecného smíření.

Ovšem ve srovnání s Ordinací si Sestřičky vymyslely závěrečné drama vskutku monstrózní: ve chvíli, kdy většina personálu čeká na začátek svatebního obřadu svých kolegů, otřese nemocnicí výbuch. Takže hrdinové ve svátečním běží zpátky do služby zachraňovat.

Bohužel výbuch, respektive následné improvizované operace uprostřed trosek jako z první válečné linie, působily natolik kašírovaně, až hraničily s parodií. A sňatek uzavřený dodatečně v rozvalinách už se nedal brát ani jako legrace, i herci se nad vzletnými texty viditelně ošívali.

Svým způsobem však poslední díl Sestřiček nazvaný Krvavá svatba může znamenat nadějné proroctví. Pokud totiž tklivou ságu završil tak obří profesní výbuch, třeba to televize napříště odradí, aby se do dalších rádoby lékařských seriálů vůbec pouštěly.  

A jestli si přesto nedají říci, pak z tokání a léčení snad alespoň vypustí upocenou nápodobu katastrofických velkofilmů. Byť scény vyprošťování z výtahu v Krvavé svatbě se dají vysílat rok co rok coby vrchol silvestrovské zábavy.