VIDEO: Drogy nebo alkohol? Dík, nic nesháníme. Startuje seriál Kameňák

  • 28
Dosavadní vítěz pátečních televizních večerů Strážmistr Topinka dostane konkurenci. Na Nově proti němu odstartuje premiérový seriál Kameňák, který své dějiště i postavy odvodil ze stejnojmenné série filmových komedií.

Herci v čele s Václavem Vydrou, Pavlem Kikinčukem, Martinem Dejdarem, Alicí Bendovou či Oldřichem Navrátilem osídlí městečko Kameňákov, které se přihlásí do celorepublikové soutěže Pozitivní město roku. Vítěz dostane sto milionů korun, musí však prokázat nárůst obyvatel, kulturní vyžití nebo čistotu.

Jednu z hlavních rolí má Veronika Žilková. „Hraju učitelku Vlastičku, starou pannu. A komické postavy jsem se ujala s nadšením, protože sama mám velkou rodinu a žiju naprosto odlišným životem,“ tvrdí herečka, která má nyní novou roli po boku manžela Martina Stropnického, velvyslance v Izraeli.

Kreativní producent Novy Evžen Gogela zdůvodňuje vznik seriálu úvahou, že  „dnešní doba je plná stresu, proto si mysl chce odpočinout, odreagovat se a rozveselit“. Pod režií příběhu budovaného opět z anekdot je podepsán Ján Novák, který točil film Kameňák 4, upoutávku najdete na videu.