Sands přijede do Karlových Varů již podruhé

Anglický herec Julian Sands přijede na MFF v Karlových Varech představit černou komedii Časový kód režiséra Mikea Figgise. Sands byl hostem již na loňském festivalu, kam přivezl snímek Ztráta sexuální nevinnosti stejného režiséra.

Sands se narodil 15. ledna 1958 v anglickém Otley. Vystudoval Central School of Speech and Drama a začal profesionální kariéru v divadle. V roce 1980 debutoval v krátkém filmu Broken English svého spolužáka Dereka Jarmana. V osmdesátých letech se již pravidelně objevoval v nejrůznějších filmech, především v jednoduchých horrorech jako Warlock nebo Arachnofobia.

V devadesátých letech se objevil v dost experimentálním snímku Helena v krabici režisérky Jennifer Lynchové nebo v Cronenbergově Nahém obědu podle knihy Williama Burroughse. V polovině devadesátých let začal pravidelně spolupracovat s režisérem Mikem Figgisem, se kterým natočil filmy Leaving Las Vegas, Láska na jednu noc, Ztráta sexuální nevinnosti, který osobně uvedl na loňském MFF Karlovy Vary a nedávno právě Časový kód. V poslední době se Sands objevil také ve Wendersově snímku The Million Dollar Hotel nebo francouzském historickém dramatu Vatel.

Julian Sands žije v současnosti v Londýně a Los Angeles a je ženatý se scenaristkou Evgenií Citkowitzovou.

Britský film Mikea Figgise Ztráta sexuální nevinnosti slíbil uvést hlavní hrdina snímku Julian Sands, známý u nás z filmů Helena v krabici či Leaving Las Vegas.

Herec Julian Sands, který v Karlových Varech osobně uvedl snímek Mikea Figgise Ztráta sexuální nevinnosti.

Herec Julian Sands, který v Karlových Varech osobně uvedl film Mikea Figgise Ztráta sexuální nevinnosti.