Režisér Jaroslav Soukup

Režisér Jaroslav Soukup | foto: ČTK

Režisér Diskopříběhu chystá realistický krimiseriál ze Šumavy

  • 4
Policie Modrava - tak se bude jmenovat nový kriminální seriál, který chystá pro TV Nova režisér Jaroslav Soukup. Natáčení začne v září na Šumavě; právě v oblasti Sušice, Kašperských Hor, Srní a Modravy se mají příběhy odehrávat.

"Půjde o realistické příběhy, nebudou však absolutně dokumentárně zobrazovat všední práci policie," uvedl režisér Jaroslav Soukup. Sám připravované příběhy označuje za lehké kriminální pohádky ze současnosti.

Hlavní hrdinkou šestnáctidílného seriálu bude čtyřicetiletá kriminalistka z Plzně, jež převezme velení obvodní policejní stanice v Kašperských Horách.

"Tato kriminalistka přijde na Šumavu po dlouholetých zkušenostech s vyšetřováním na krajské kriminálce. Kdo ji bude hrát, nyní vybíráme," podotkl Soukup. Pro natáčení si zvolil jihočeské pohoří i proto, že k němu má osobní vztah.

"Jako dítě jsem jezdíval na Modravu s rodiči, později na Železnou Rudu. Co jsem začal studovat filmovou fakultu a točit filmy, tak se můj kontakt přerušil. Asi před deseti lety jsem se sem vrátil. Na Srní mám chalupu," vysvětlil režisér, který je rodilým Plzeňanem a v Plzni vznikly jeho filmy jako Vítr v kapse nebo Diskopříběh.

Každý z příběhů bude uzavřený, vyšetřovat ho bude vždy stejná parta policistů z kašperského oddělení. "Proto také spolupracujeme s policejní správou Západočeského kraje a policisty z okresního ředitelství v Klatovech," podotkl producent Pavel Nový.

Se skutečnými policisty konzultují autoři scénáře správné postupy. "Cílem je nabídnout divákům realistický příběh ze života šumavské policie. Chceme točit v reálných interiérech, ne v ateliéru," dodal Nový. Některé ze záběrů proto vzniknou například přímo na stanici v Kašperských Horách.

"V září uděláme první díl. Pak následují asi dva měsíce na rozhodnutí televize, zda dá souhlas s výrobou i dalších patnácti. Takto se postupuje se všemi seriály," dodal Soukup. Pokud pořad dostane "zelenou", usadí se filmaři na Šumavě příští rok od dubna do října.