Z filmu Pat a Mat: Kutilské trampoty

Z filmu Pat a Mat: Kutilské trampoty | foto: Bioscop

RECENZE: Pat a Mat zažijí kutilský návrat v pásmu bez jasné linky

  • 0
Pod názvem Pat a Mat: Kutilské trampoty se do kin vracejí staří známí s novou kolekcí domáckých katastrof. A již tradičně platí, že pásmo jako celek působí monotónně, kdežto jednotlivosti baví.

Tentokrát se animovanému tandemu „zasekly“ už titulky, jež uvádějí sedm premiérových epizod. Hned u zahajovací Automyčky se člověk přistihne, že je vždy znovu zvědavý, co asi hrdinové zamýšlejí s hromadou prkýnek, proč vlečou další kabel a odkud udeří pointa (zde shůry).

Následný Popcorn potěší němohrou dvojice u televize, čitelnou od hororu po hokej. Létající stroj propojí vysloužilý větrák s moderními drony, díky Nábytku si každý osvěží vlastní sestavování podle návodu.

Asi nejvydařenější Palačinky přiznávají odkazy k pohádkové klasice Byl jednou jeden král, pouze s obměněnou výbavou včetně nafukovacího bazénku, a konečně Fotopast i Sklizeň mapují zahrádkářské starosti s úrodou jablek, opět včetně důvěrně zažitých pomůcek. 

Pat a Mat: Kutilské trampoty

50 %

Režie Marek Beneš, scénář Štěpán Gajdoš

Streamovací služby: Netflix, HBO Max (CZ zvuk)

Kinobox: 64 %

IMDb: 7.1

Jednotící prvek dodají mezihry sestavené z momentek předešlé příhody a fakt, že co chvíli přijde Pat či Mat o čepici. Nicméně citelně chybí jasná vůdčí linka jako loni u půvabných Zimních radovánek; Kutilské trampoty se vrší bez ladu a skladu.

Trailer k filmu Pat a Mat: Kutilské trampoty: