Diskuse k článku

RECENZE: Zklamání podzimu. Vodníci táhnou seriál Neviditelní ke dnu

Sága Neviditelní, která v pátek večer startuje na ČT, je vzdor hereckým hvězdám největším zklamáním podzimní sezony. Potápí ji ulepená satira.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L32u40c66i63e 78Š84t29a72t41s44k71á 2765139

Málokdy s paní Spáčilovou nesouhlasím, tentokrát, asi poprvé, naprosto nesouhlasím. Velice dobře se bavíme!

0/0
29.11.2014 12:01

L51i64b55o86r 37M25a16l15ý 9593401923377

Je jasné, že tento seriál bude zkritizován, protože vysvětluje lidem pravdu. Že vodníci jsou Osvícení, kteří vědí pravdu o podvodu a lži celého zkorumpovaného kapitalistického systému a údajné přímé demokracii, která dodnes neschválila zákon o referendu ve kterém by mocní ztratili moc, že je v učebnicích základní školy lež, takže velký počet lidí ví, co tím chtěl básník říci. Už přijde doba, kdy vodníci povstanou....;-D;-DV[>-]

0/0
22.11.2014 15:33

M53a25r55t11i61n 56S65c91h90o38l46t37z 3948880722796

Nesouhlasím s recenzí. Neříkám, že Neviditelní je nějaký hlubokomyslný seriál s filozofickým přesahem, ale ani se tak netváří. Existuje množství filmů a seriálů, jež jsou na tom mnohem hůře, a navíc jsou nudné nebo trapné. Ačkoli mám také raději intelektuální humor a nějaké skryté poselství, u Neviditelných mi tolik nechybí. Bavil jsem se od prvního dílu, kdy jsem ještě nevěděl, co čekat, a další díly mě nijak nezklamaly. Docela mě chytly i osudy jednotlivých postav a jsem zvědavý, jak to celé dopadne. A velmi si užívám hereckých výkonů např. Bartošky, který je mistr herec a i takovou ptákovinu dokáže zahrat vtipně. Také Sobota je mi v této sérii sympatický, když vyjímečně nekoktá a nedělá ze sebe blbečka. Barbora Poláková hraje hloupou blondýnu naprosto senzačně. Nechci nikomu svůj názor vnucovat, třeba jsem podle paní Spáčilové buran, kterého osloví pouze pivní humor, a třeba je to i pravda. Ale seriál se mi líbí a těším se na pokračování :)

+2/0
3.11.2014 0:31

L85u53b12o62š 69B23e25z54k64o86č27k14a 6566226724107

Problém paní Spáčilové je v tom že jí se nikdy nelíbí to co drtivá většina diváků přijímá jako celkem povedené více či méně akceptovatelné a bohužel to co tato "znalkyně" označí za velmi kvalitní počin tak na to se nedá dívat. A proto méně Spáčilovýych a více vodníků!!!!!:-)R^

+2/0
28.10.2014 23:35

J72a35r35o69s73l71a79v 86P15o84l22e22n27s27k91y 5486514369

Pani Spacilova ztraci lehkost. Ne kazdy dil je povedeny a ne kazda zapletka prekvapujici ale porad se u toho dost dobre bavim. Pro me palec nahoru.

+3/0
16.10.2014 1:05

J29a16r37o40s67l39a98v 10J45i73r39á60k 4459770654463

neviditelni a nevinne lzi - pro me dve velmi prijemna prekvapeni, spacilove navzdory!

+2/0
25.9.2014 18:58

M64a68r63t13i15n23a 72H24a56m83á10č13k36o46v94á 5787621299

Český seriál, u kterého se vysloveně těším na další díl. Satira je možná sice trochu protivná, ale tak mile absurdní, že se i při ní opravdu bavím. Řadím po bok Comebacku nebo Okresního přeboru. Pochvala na Kavčí Hory.

+1/0
22.9.2014 12:48

K91a65m71i41l 67P94e69l72i35k16á57n 2531491437

Pokud p.Spáčilová napsala o neviditelných to co napsala,zajímalo by mě,co napsala o posledních kravinách od Trošky.Seriál neviditelní je lidový,zábavný s inteligentním humorem.Co dokázala p.Spáčilová,že si dovolí kritizovat.Pro tvůrce je důležitý hlas lidu.Konec konců to bylo natočené pro lidi.Takže pro tvůrce - jen tak dál. :-)

+2/−2
20.9.2014 12:56

B55o80h62u32m83i48l 30S15t42e23j83s82k38a95l 4736987773606

Paní rádoby kritička Spáčilová by si měla dát facku za to co vyprodukovala. Seriál je v dnešní době naprosto originální, od Křečka v noční košili zatím první seriál tohoto druhu, který za to stojí.

+4/0
19.9.2014 9:08

M97a25r85c10e73l32a 11T67r43n42k87o66v66á 8123446661567

nám sa to páči....:-) fakt sme sa rehotali

+1/0
15.9.2014 15:18

M54i83r72o93s23l98a86v 32J58a57r84o65š 6720982369377

Taky si nemůžu pomoci, ale mně se to docela líbí. Pokud si za Ivana Laušmana dosadím některé skutečné lobbisty, za Moniku např. novou sportovní komentátorku na Nově a za Vydru některé naše úspěšné podnikatele, kteří se hrnou nebo dokonce jsou v politice, tak se mi to líbí ještě víc. Možná jsem to skryté objevil sám, ale baví mě to a čekám kam bude vše směrovat. R^

+4/0
15.9.2014 13:27

R96o55m34a57n 55K17e39l30b25i15c87h 6274748560803

M.Spáčilová má jistě právo na svůj názor, ale nechápu proč nepřizná, že je to po dlouhé době seriál s milou nadsázkou a zajímavým dějem, bez opakujících se a vykonstruovaných "pseudo" příběhů ze života. Asi se ráda dívá na seriály na Nově.

+5/0
13.9.2014 22:22

J47i71ř49í 28P25a15c66á83k 9258976761246

Já si myslím že propadák jsou z novinek Vinaři, ze ,,zavedených seriálů,, Pořátky. Naopak Neviditelní mne neuráží, ani A.K. a už vůbec Lži. Ale máme za sebou pouze první kolo, uvidíme jak se to dál vyvine.:-)

+2/0
13.9.2014 8:08

M74a26r12i69e 43B60u39r69i56a19n18o11v47á 5539517774185

na mě nejhůře působí ty vodnické scény, jako když sobota leží ve vaně pod vodou nebo Bartoška pochoduje ve vodě. je to takové násilné... no nevím.

0/−2
12.9.2014 10:43

A21l69e57n12a 75N46o92s33k79o21v31á 7407703185589

a me se to naprosto moc libilo, pecka :) a jak je videt, kdyz pani Spacilova napise, ze je neco propadak, tak to bude stat za to :D ...at se jde klido cucnout, ja myslim, ze serial bude uspesny dost :)

+3/−1
10.9.2014 9:22

I77v91a 64K14u23p44č53i65k45o86v34a 1382629477802

Pro mě hodně odvážné..po dlouhé době se někdo nebál natočit a naplno ukázat a říct, že lobista je zloděj, podvodníky po listopadu se to jen hemží. Takže, budu se dívat dál. Po "Hotel čtvrtá hvězda" je to dobré..stejně jako Pečený sněhulák. Na ty umělotiny na NOVA a PRIMA se nedá koukat a nedalo.

+3/0
9.9.2014 15:14

H70a62n87a 74N14o38v29á22k97o78v18á 5460624499

Já to mám tak napůl - dlouho mi trvalo, než jsem si zvykla na ten "dokumentární" způsob vyprávění a narážky na politiku mi tam vadí podobně, jako paní Spáčilové. Na straně druhé mě několik hlášek dost rozesmálo, pár asi budu používat ("je to mezi nebem a dnem") a při závěrečných titulcích jsem zjistila, že mě zajímá, co bude dál.

+3/0
8.9.2014 13:06

M18a38r85t10i58n 33S54t88a47n64k73o 2663145218241

Málokdy se s Mirkou Spáčilovou tak shodnu, jako tentokrát a je to upřímná škoda. Tohle ryze české téma mohlo být skutečně seriálovým trhákem, mohli jsme tu mít v přeneseném slova smyslu druhou Arabelu a je z toho strašlivé zklámání.  Když už selhal scénárista, nechápu, že to pustil dramaturg...

+2/−3
8.9.2014 9:38

J51a18n 40H84a98v49l67i51n94a 9144306589783

souhlas....hlavne ty postavy z CeTe a politiky....to nevim, co si o tom myslet.....nastesti patecni vecery travim jinak, tenhle byl vyjimka a tudiz se tento serial zaradi k Prvni republice a spol....nemusim videt vsechno

+1/−1
8.9.2014 8:35

K66a34r14e96l 90K25o36n57e47č37n13ý 9247353814256

Zajímavě nastřelené absurdní reálie, ale v rovině vztahů úplná Ordinace v růžové Ulici. Škoda dalo by se z toho vytěžit víc, aspoň z prvního dílu soudě. Co se týče laciné soudobé satiry, které nebude za pár let nikdo rozumět, naprosto souhlasím.

+1/0
7.9.2014 13:43

S33t11a46n33d17a 96K55r70a77t60o62c98h49v86i89l 3955384735

Paní Spáčilová evidentně nemůže přenést přes srdce, že na rozdíl od Františky, J. Voldánové nebo O.Lišky nebyla pozvána na natáčení. Hodnotit seriál po první epizodě takovýmto způsobem je opravdu směšné, ale k pláči je, že je za to placená. Neviditelní mě moc pobavili a naopak si myslím, že mají vtipné nápady, které narozdíl od jiných seriálů nekopírují tupě z předlohy... Těším se na další díl a doufám, že budou zdárně pokračovat! Za mě min 80%!

+11/−1
7.9.2014 10:07

M74a31r22t59i75n 75K87r84a66s 6134801366708

By mě zajímalo, zda se MS ráno probudí a má "pupínky" z toho, že bude muset zase dělat nějakou recenzi, aby mohla zaplatit nájem a nebo s potěšením, koho zase osolí..

+1/−1
6.9.2014 20:50

K73a67t52e28ř93i67n96a 50F81e21n63c36l46o37v26á 8863697578403

Oddechovka na patecni vecer. Docela se bavim nad detaily typu Strbske pleso 1973, Bartoska lovici ryby hvizdanim a co mi prislo napadite je vodnicka "lekarna" - 3x denne rozzvykat, polknout, ocasek vyplivnout...

+7/−2
6.9.2014 19:36

P49a59v59l13í72n34a 70H45o32r40n51o89v50á 9888875402961

Vážená paníSpáčilová,

za zklamánípodzimu začínám považovat Vaše povýšeně arogantní recenze. Netvrdím, žeNeviditelní  jsou  veledílem desetiletí, nicméně už pouhésrovnání s Vinaři mi přijde naprosto scestné. Ono k pochopeníaktuální satiry je třeba alespoň minima nadhledu, smyslu pro humor a všeobecněkulturního rozhledu. Pak by Vám vyobrazený Babiš a ekolog Liška nebyli trnem v oku. A cože bychom tomuměli říkat za dvacet let? Vždyť se bavíme o televizním seriálu, ten si přecimusí klást zejména aktuální ambice. Takže tak jako Vám připadají Neviditelníjako laciná legrace, stejně lacině na mě působí Vaše postřehy, bohužel bezšpetky humoru.

+11/−5
6.9.2014 16:52

P68a95v38e40l 33S92l19a57m33a 9399472711967

Tak pokud ten serial chápete tak ,jak vypadá váš text zdejšího přispěvku tak teda potěš pánbuh...Jestlí chcete navíc koukat na Babiše a Lišku i v tv seriálu ,to už snad musite psát z léčebny nebo stranického sekretariátu...Jinak první dil slaboučká slátanina monologu o ničem bez štávy a nuda.

+6/−2
7.9.2014 2:11

M95a55r49c61e31l24a 17T48r54n68k95o60v28á 8513696731847

vystihla ste to do bodky

0/0
15.9.2014 15:21

J56i48ř84í 89T11o60m12e43k 3265653497545

nemohu s p. Spáčilovou souhlasit,  vyjímečné jsem se díval na původní český seriál a dobře jsem se bavil, ano je tam spousta narážek spíše satiristických než komediálních ale není tam žádná vykrádačka z původního filmu, seriál nijak nenavazuje ani nekopíruje, není v něm žádná reklama, určitě příjemná hodinka v pátek večer.

+9/−2
6.9.2014 15:25

M49a94r33t73i34n 43N94e50v88r67l73a 2337571234367

Jak jinak se Spáčilkou vesměs souhlasím (vím že to tady není moc obvyklé) tak tentokrát tedy ne. Kdybych pouzil sportovní terminologii tak zatímco Vinaři jsou v pásmu sestupu do pralesní ligy tak Neviditelní jsou klidný střed tabulky 1. ligy. Liga mistrů to není, ale divat se na to dá. Za mě 60%.

A nikdy jsem nepochopil adoraci Vorlíčkova filmu "Jak utopit dr..." A to je mi 50, takže bych vvlastně měl. Macourek a Vorlíček mi nikdy moc nešli. Jsem spíš na jemnější humor a toho mi Neviditelní poskytují víc.

+3/−4
6.9.2014 15:15

J41a79r14o51s49l83a47v 81P97o85l16e94n93s46k27y 5146574669

Se omlouvam, chtel jsem dat plus.

0/0
16.10.2014 1:12

M93a15r73t72i86n 92S17e73d33l94á87č74e61k 1420879330694

Tak se Spáčilovou většinou souhlasím, ale tohle jsem naštěstí četl až teď, takže jsem se včera díval a... (kacířská myšlenka) hodně se mi to líbilo (třeba mě rozsekalo "Štrbské pleso ročník 1973";-D - to myslím bylo originální dost).

+5/0
6.9.2014 13:06

M63a21r23i10e 69Z11e22l34e86n28á 2484101139711

Můj názor - ubohoučké, rádobyvtipné, leč duchapitomé dílko, ale svoje diváky si to asi najde už jen kvůli několika oblíbeným hercům. Pokud dojde ke změně vysílacího času, jakože bezpochyby dojde, vyšumí celý tenhle "projekt" do ztracena a odhaduji, že se rozhodně nedožije více pokračování než 4-5.

+4/−4
6.9.2014 12:45

F62i25l65i62p 17S62m67o92l21a 9437758601517

tak máme 5 dílů pryč a nic z toho, co jste napsal, se nestalo...

+2/0
10.10.2014 14:06

R92o33m34a73n 16L69e75i63t92g44e66b 6332140606479

Paní Spáčilová,

Nesouhlasím, nesouhlasím a ještě jednou velmi nesouhlasím!!!!! Já jsem se dost bavil.

+7/−2
6.9.2014 12:34

J98i74ř68í 72H29o33r35á58č94e78k 8792705121

protože jsou neviditelní

0/0
6.9.2014 12:14

M70i98c78h33a19l 58H29i11r62k53a 4417396360183

Občas dobré hlášky, ale jako celek tragédie ...  bude alespoň volný pátek na jiné věci ;-D

+4/−2
6.9.2014 12:02

J69a80n 97L39i13p12e30n92s46k74ý 7125405282676

Musím konstatovat opět jako u První republiky.....veledílo světové kinematografie to není, ale koukat se na to dalo, ty komentáře postav, které vstupují do děje a napovídají co se bude dít dál.....to mě docela i bavilo a jsem zvědavej na další díl.....u mě zatím dobrý, což je za tři a to je průměr....Nepamatuju se co kdy paní velkokritička Spáčilová pochválila......naposledy snad opravdu seriál Gottwald, na který pěla obrovskou chválu za dob tuhé totality...mimochodem....zkuste se někdy podívat na aktualne.cz a přečíst si tam recenzi na novinky v TV.....v porovnání s kvalitou recenze paní MS je to jako když postavíte vedle sebe Trabanta a BMW....

+9/0
6.9.2014 9:54

P73e38t94r 35S98u73c92h92o64m43e24l 5557411460457

Na to, jak to odsoudili ještě před vysíláním to bylo super. Konečně seriál, kde si všichni nejdou po krku a neintrikují. Podle mě oddechovka :-)

+8/0
6.9.2014 9:48

J30i37ř42í 92Š25e64d77a 3960499761671

uff.. něco tak příšernýho už sem dlouho neviděl, ale je fakt, že českou televizní tvorbu nijak detailně nesleduji. :-/ asi to je v normálu, ne-li dokonce jeden z těch lepších tv projektů. což je teda dost šílený.

+1/−6
6.9.2014 9:36

M80a76r62t14i30n 77N40e60v37r34l58a 2157401614247

uff.. něco tak protiřečícího už jsem dlouho nečetl. Člověče, napište si svůj příspěvek nejprve nanečisto a pak si ho po sobě přečtěte.

+3/0
6.9.2014 14:59

J75i25ř64í 25Š56e70d82a 3560259461691

je to příšernost a zároveň jeden z těch "lepších" českých tv projektů - co je na tom protiřečícího, omg?

0/−1
6.9.2014 21:15

M47i12r12o95s41l54a57v 41Š91i25m39k60o 7225453252795

Jako obraz naší politiky se to dá. Dozvěděli jsme se, co je lobista :-) Jsou horší seriály...

+1/0
6.9.2014 9:10

J18a21r71o31s12l40a10v 88K61r41e33j30č96í 3979296470668

Pořád lepší než Odcházení:-)

+4/0
6.9.2014 9:06

M60i39l37a58n 40B92r13e56j97c69h98a 3450638524781

Ještě, že se to dá přepnout ;-D;-D;-D

+3/−1
6.9.2014 7:32

D41a90g74m45a52r 25T66o17m11k23o43v98á 3308377445933

Já jsem to nevydržela. I když jsem se opravdu snažila, fakt ;-(

+2/−1
6.9.2014 5:00
Foto

J95a91n 92C60a16b86a30l 8764283670734

Když by to udělali o tom, jak se hromada hereckých elit naštve, vezme do rukou mačety a půjdou vysekat Neviditelné do nejbližší herny, tak by to byl hit.

+5/0
6.9.2014 2:11

J13a69n 11F52r96a88u54e87n15b32e83r93g 7515934317360

Mně se to líbilo...

+15/−1
6.9.2014 2:08

D45a96n 92S81v29o63b74o12d53a 9700900725546

cim to je ze jsem po precteni titulku vedel kdo psal "recenzi"

+3/0
6.9.2014 0:43

H69o96n26z83a 50K62o47z10e69l 8454209752494

Protoze ste proste dobrej!

0/0
6.9.2014 7:12

P38e70t22r 96S51ý66k83o60r84a 4790346850

Paní Spíčilová už má taky dost. Osobně mám pocit že to hrozné vůbec není a jako oddechovka bez reklam každých deset minut je to pro páteční večer naprosto dostatečné.

+10/−4
6.9.2014 0:26

P54e49t94r 97S98ý36k96o81r43a 4450356660

Omlouvám se paní Spíčilové za překlep, ale zlobí mi klávesnice ;-)

+1/−4
6.9.2014 0:26

Najdete na iDNES.cz