Karel Roden při natáčení filmu Promlčeno | foto: DonArt

Dá se vražda odpustit? Karel Roden hraje v thrilleru Promlčeno

  • 1
Hlavním tématem krimithrilleru Promlčeno, jehož natáčení právě začíná, je otázka, zda lze odpustit vraždu. Hlavní roli v projektu režiséra Roberta Sedláčka vytváří Karel Roden, do kin film přijde začátkem příštího roku.

Zmizí po promlčení zločinu vina a utrpení? Takové otázky si klade celovečerní film Promlčeno, jehož hrdina projde vnitřním bojem a dlouholetou cestou za očištěním a dosažením odpuštění.

V napínavém příběhu se vedle Karla Rodena představí vítězka castingů Barbora Bočková, jejíž postava se pohybuje nejčastěji v rozhlasovém studiu, kde ji doplní Michal Holán, zatímco Rodenův hrdina stráví nejvíce času v autě.

Vladimír Kratina s Karlem Jirákem zabydlí policejní stanici, Vilma Cibulková s Denisou Barešovou se představí jako matka s dcerou, jejichž životy se rázem obrátí vzhůru nohama. Na plátně se objeví také známí influenceři.

Thriller vychází z reálného případu promlčených vražd, námět Mirka Veselého rozpracoval sám režisér. „Od produkce jsem dostal nabídku napsat a režírovat film, jehož téma je mi vlastní. Neváhal jsem ani minutu,“ dodává Sedláček.